...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Peygamberimizin Hayatı DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) "Güvenilir olmak" demektir. Peygamberlerin hepsi emin ve güvenilir kişilerdir.
    Yukarıda açıklaması verilen peygamberlerin ortak özelleği hangisidir?

    A) Sıdk
    B) İsmet
    C) Emanet
    D) Fetanet

    Cevap: C

  • 2) Hz. Aişe peygamber efendimizin ahlakını soran kişilere " Onun ahlakı ............... ahlakıdır" cevap verirdi.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Kuran
    B) aile 
    C) müslüman
    D) muhacir

    Cevap: A

  • 3) Peygamberlerin akıllı, zeki ve uyanık olmaları anlamına gelen özellik hangisidir?

    A) Sıdk
    B) İsmet
    C) Emanet
    D) Fetanet

    Cevap: D

  • 4)
    I. Müslümanlara yapılan işkencenin artması
    II. Medine'nin İslamı yaşamak için daha uygun olması
    III. Akabe biatlarının yapılması.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri Medine'ye hicretin sebepleri arasındadır?


    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 5)
    I. Herkesin can, mal, ve namusu korunmalıdır.


    II. Beş vakit namaz farz olarak kılınmıştır.
    III. Bütün borçlar iade edilmelidir.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri veda hutbesinde peygamber efendimiz tarafından vurgulanmıştır?


    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: C

  • 6) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Peygamber efendimiz vahyi Cebrail aracılığıyla Allah'tan alırdı.
    B) Peygamberimiz aldığı vahyi eksiksiz insanlara anlatırdı.
    C) Peygamber efendimiz vahyedilenleri uygulamalı olarak gösterirdi.
    D) Cebrail vahiy getirmediği zaman peygamberimiz kendi vahiy yazardı.

    Cevap: D

  • 7) “Bir elime Güneş’i, diğerine Ay’ı verseniz ben bu davadan vazgeçmem!” 
    Peygamber efendimizin bu hadisindeki "dava" aşağıdakilerden hangisidir?

    A) İslam
    B) Mekke
    C) Uhud
    D) Medine

    Cevap: A

  • 8)
    I. Tebliğ: Allah'tan aldığı mesajları insanlara olduğu gibi aktarmak.


    II. İsmet: Günah İşlemekten Korunmuş Olmak
    III. Fetanet: Akıllı ve Zeki Olmak
    Yukarıda verilen peygamber özelliği ve açıklamaları eşleştirmelerinden hangisi veya hangileri doğrudur?


    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 9) Allah'a ortak kişilere .................... denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) mümin
    B) münafık
    C) müşrik
    D) kafir

    Cevap: C

  • 10) Peygamber efendimizin naaşı .............................. bulunmaktadır.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilemez?

    A) Medine
    B) Mekke
    C) Ravzai Mutahhara
    D) Hz. Ayşe'nin odası

    Cevap: B

  • 11) Miraç mucizesi ile ilgili olarak aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Peygamber efendimiz Allah katına yükseltilmiştir.
    B) Taif'e yaptığı yolculuktan sonra olmuştur.
    C) Beş vakit namaz burada farz kılınmıştır.
    D) Medine'ye hicretinin 4. yılında yaşanmıştır.

    Cevap: D

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi peygamberlerin ortak özelliklerinden biri değildir?

    A) Tebliğ
    B) İsmet
    C) Nimet
    D) Sıdk

    Cevap: C

  • 13) İslam'ın ilk yıllarında Mekke'li müşrikler peygamber efendimize ve sahabelere, her türlü sosyal ve ekonomik ilişkiyi sınırlandırdıkları döneme ............................... denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?


    A) hüzün yılı
    B) boykot yılı
    C) savaş yılı
    D) sabar yılı

    Cevap: B

  • 14) Peygamber efendimizin dişinin kırıldığı savaş aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Bedir savaşı
    B) Uhud savaşı
    C) Hendek savaşı
    D) Mekke'nin fethi

    Cevap: B

  • 15) Peygamber efendimizin Mescid-i Nebi'nin yanında Suffe yaptırması onun;
    I. Eğitime önem verdiğini
    II. İlime önem verdiğini
    III. Kardeşliğe önem veridğini
    hangisini veya hangilerini gösterir?


    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: A




  • Peygamberimizin Hayatı Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.