...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi rasyonel sayı değildir?





    Cevap: C

  • 2) 32 + 23 - 42 = ? işleminin sonucu hangisidir?

    A) 0
    B) 1
    C) 2
    D) 3

    Cevap: B

  • 3) Aşağıda verilen kesirlerden hangisi birleşik kesirdir?





    Cevap: B

  • 4) 72 + 19 = ? işleminin sonucu kaçtır?

    A) 38
    B) 49
    C) 50
    D) 51

    Cevap: C

  • 5) 1540 - 10 + 1872 = ? işleminin sonucu kaçtır?

    A) 0
    B) 1
    C) 2
    D) 3

    Cevap: B

  • 6) Sude parasının ikide yedisiyle kitap almıştır. Buna göre Sude'nin ne kadar parası kalmıştır?





    Cevap: B

  • 7)
    I. 43 ifadesi 34 ifadesinden büyüktür.
    II. 83 ifadesi "sekizin küpü" diye okunur.
    III. 23 ifadesi sekize eşittir.
    Yukarıda verilen ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: B

  • 8) 30 x 50 = A
    1200 : 200 = B
    olduğuna göre A : B işleminin sonucu hangisidir?

    A) 100
    B) 200
    C) 250
    D) 350

    Cevap: C

  • 9)
    verilen kesir ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?


    A) Basit kesirdir.
    B) Birim kesirdir.
    C) Bileşik kesirdir.
    D) Tam sayılı kesirdir.

    Cevap: A

  • 10)
     verilen eşitliğin sağlanması için soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 3
    B) 4
    C) 5
    D) 7

    Cevap: C

  • 11) Mahmut ile Eren arasında 20 adım vardır. Eren Mahmut'un gerisindedir. Eren her 5 adım ilerlediğinde Mahmut 1 adım ilerlemektedir.
    Buna göre En az kaç adım sonra Eren Mahmut'u geçer?

    A) 7
    B) 8
    C) 9
    D) 10

    Cevap: D

  • 12) Aşağıda verilen kesirlerden hangisi birim kesirdir?





    Cevap: A

  • 13) İlk dikildiğinde 9 santim olan bir fidan her ay 3 santim uzamaktadır.
    Buna göre bu fidan en az kaç yıl sonra bir metreyi geçer?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: B

  • 14) 6458 - 4891 = ? işleminin sonucu kaçtır?

    A) 2004
    B) 1567
    C) 1300
    D) 1097

    Cevap: B

  • 15) Eren cebindeki paranın ilk önce altıda birini, daha sonra altıda üçünü harcamıştır.
    Buna göre Eren'in cebinde kaç parası kalmıştır?





    Cevap: B




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.