...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) 56 - 63 - 70 - ? - 84
    Yukarıda verilen ritmik saymada soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 75
    B) 77
    C) 79

    Cevap: B

  • 2) 472 sayısının birler basamağındaki rakam 3 artırılıp, onlar basamağındaki sayı 2 azaltıldığında yeni oluşan sayı hangisi olur?

    A) 455
    B) 463
    C) 565

    Cevap: A

  • 3) Aşağıda verilen doğal sayılardan hangisi en küçüktür?

    A) 870
    B) 798
    C) 912

    Cevap: C

  • 4) Aşağıda verilen sayılardan hangisi çift değildir?

    A) 530
    B) 678
    C) 451

    Cevap: C

  • 5) 43 - 51 - 59 - ? - 75
    Yukarıda verilen ritmik sayma ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Soru işareti ile gösterilen yere 67 gelir.
    B) Ritmik sayma kuralı 8'er artmaktadır.
    C) Ritmik sayma kuralsız devam etmektedir.

    Cevap: C

  • 6) XXII verilen sayı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Yirmi iki
    B) On iki
    C) Yirmi

    Cevap: A

  • 7) Yedi yüz dört okunuşu verilen sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 72
    B) 702
    C) 270

    Cevap: B

  • 8) a. XV
    b. VIII
    c. XII
    Yukarıda verilen roma rakamlarının büyükten  küçüğe doğru sıralanışı hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) a > b > c
    B) c > b > a
    C) a > c > b

    Cevap: C

  • 9) Dört yüz on iki okunuşu verilen sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 214
    B) 124
    C) 412

    Cevap: C

  • 10) 683 doğal sayısında basamak değeri en yüksek olan rakam hangisidir?

    A) 6
    B) 8
    C) 3

    Cevap: A

  • 11) 346 < ........ < 412 yandaki sayılar arasına aşağıdakilerden hangisi gelemez?

    A) 320
    B) 390
    C) 405

    Cevap: A

  • 12) 459 < ........ < 661 yandaki sayılar arasına hangisi gelmelidir?

    A) 450
    B) 460
    C) 470

    Cevap: B

  • 13) 349 sayısında 4 rakamının basamak değeri hangisidir?

    A) 4
    B) 40
    C) 400

    Cevap: B

  • 14) 4, 1, 8 rakamları kullanılarak;
    I. En büyük sayı 418'dir.
    II. En küçük sayı 148'dir.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) Yalnız I
    C) Yalnız II

    Cevap: C

  • 15) a < 231 eşitsizliğinde a'nın yerine gelebilecek en büyük üç basamaklı sayı hangisidir?

    A) 230
    B) 240
    C) 130

    Cevap: A




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.