...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilen davranışlardan hangisini evde yapmak yanlış olur?

    A) Hoşgörülü olmak
    B) Saygılı olmak
    C) Kindar olmak

    Cevap: C

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi yanlış bir davranıştır?

    A) Yerlere çöp atmak
    B) Derste parmak kaldırıp söz almak
    C) Arkadaşlarını dinlemek

    Cevap: A

  • 3) Aşağıdakilerden hangisini kişisel bakım için kullanmayız?

    A) Tarak
    B) Diş fırçası
    C) Testere

    Cevap: C

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi okul çalışanı değildir?

    A) Öğretmen
    B) Hizmetli
    C) Ambulans şoförü

    Cevap: C

  • 5) Annemizin erkek kardeşine ne denir?

    A) Dayı
    B) Hala
    C) Amca

    Cevap: A

  • 6) Aşağıdaki besinlerden hangisi kaynak yönünden diğerlerinden farklıdır?

    A) Yumurta
    B) Elma
    C) Muz

    Cevap: A

  • 7) İstiklal Marşımız okunurken hangisini yapmak yanlış olur?

    A) Bayrağa bakmak
    B) Arkadaşımızla konuşmak
    C) Hazır olda beklemek.

    Cevap: B

  • 8) Birisinden hediye aldığımızda hangisini söyleriz?

    A) Teşekkür ederim
    B) Rica ederim
    C) Niye daha iyisini almadın

    Cevap: A

  • 9) Aşağıdakilerden hangisini bilirsek kaybolduğumuz da evimizi bulabiliriz?

    A) Bilgisayarın şifresini
    B) Evimizin adresini
    C) Adımızı ve soyadımızı

    Cevap: B

  • 10) Babamızın kız kardeşine ne deriz?

    A) Amca
    B) Elti
    C) Hala

    Cevap: C

  • 11) Sınıf kurallarını kim belirler?

    A) Öğretmen
    B) Öğrenciler
    C) Müdür

    Cevap: A

  • 12) Yeni tanışılan birine aşağıdakilerden hangisi söylenir?

    A) İyi geceler
    B) Merhaba
    C) Geçmiş olsun

    Cevap: A

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi evdeki sorumluluklarımızdan biridir?

    A) Yatağımızı toplamak
    B) Elektrik faturasını yatırmak
    C) Bulaşıkları yıkamak

    Cevap: A

  • 14) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) Dişlerimizi fırçalarken suyu açık bırakmak
    B) Odada işimiz bittiğinde ışığı kapatmak
    C) Akıllı tahtada işimiz bittiğinde tahtayı kapatmak.

    Cevap: C

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi bitkisel bir besindir?

    A) Süt
    B) Yoğurt
    C) Kiraz

    Cevap: C

  • 16) Aşağıdakilerden hangisi sınıfta yapmamız doğru olmaz?

    A) Derse zamanında gelmek
    B) Sınıfta koşmak
    C) Sınıfa hazırlıklı gelmek.

    Cevap: B

  • 17) Tenefüste yere düşen bir arkadaşımızı gördüğümüzde ilk kime deriz?

    A) Polise
    B) Nöbetçi öğretmene
    C) Diğer arkadaşımıza

    Cevap: B

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi okulda uymamız gereken kurallardan biri değildir?

    A) Çöpü çöp kutusuna atmak
    B) Ödevlerimizi yapmak
    C) Arkadaşımızla kavga etmek

    Cevap: C

  • 19) Birisi bize kötü bir söz söylediğinde hangisini hissederiz?

    A) Mutlu
    B) Sevinçli
    C) Üzgün

    Cevap: C

  • 20)
    I. Tahta
    II. Çamaşır makinesi
    III. Ütü
    Yukarıda verilenlerden hangisi sınıfta bulunur?

    A) I
    B) II
    C) III

    Cevap: A




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.