...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) sonbahar verilen kelimeyi güvenli bir şifre yapmak için;
    I. sonbahar kelimesinden sonra en az iki tane rakam eklenmelidir. 
    II. kelimeye bir tane noktalama işareti eklenmelidir
    III. Kelimenin ilk ve ortancı harfleri büyük harfle yazılmalıdır
    verilenlerden hangisi veya hangileri yapılabilir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    D) Yalnız II

    Cevap: C

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre daha güvenilir bir şifredir?

    A) mustafa
    B) mustafa29
    C) MustafA!29
    D) 29mustafa

    Cevap: C

  • 3) Şifre güvenliği için;
    I. İnternet kafe gibi alanlarda şifremizi girmemeliyiz.
    II. Başka bilgisayarlarda işimiz bittikten sonra oturumu kapatmalıyız (çıkış yapmalıyız).
    III. Şifremizi 6 ayda bir değiştirmeliyiz.
    verilenlerden hangisi veya hangilerini yapmalıyız?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    D) I ve III

    Cevap: C

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi kolay tahmin edilebilir bir şifre değildir?

    A) Doğum tarihimiz
    B) Tc numaramız
    C) Yaşadığımız şehir
    D) Sevdiğimiz bir şarkının bir bölümü

    Cevap: D

  • 5) Güvenilir bir şifrede;
    I. Büyük-küçük harf,
    II. Rakam
    III. Sembol-noktalama işareti
    verilenlerden hangisi veya hangileri bulunmalıdır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    D) I ve III

    Cevap: C

  • 6) İnternette şifre belirlerken hangisini yapmak doğru olmaz?

    A) Şifremiz en az sekiz karakterden oluşmalıdır.
    B) Şifremizde büyük ve küçük harfler bulunmalıdır.
    C) Şifremizde en az bir tane noktalama işareti bulunmalıdır.
    D) Şifremizi rastgele oluşturmalıyız.

    Cevap: D

  • 7) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Bilişim teknolojileri kullanılırken fiziksel ve zihinsel sağlığa dikkat edilmelidir.
    B) Bilişim teknolojileri bağımlılık derecesinde kullanılmamalıdır.
    C) Kişisel bilgilere internette üzerinde oldukça dikkat edilmelidir.
    D) İnternette başkalarına ait içerikler izin alınmadan kullanılabilir.

    Cevap: D

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarda verileri depolamamızı sağlayan dahili donanım birimidir?

    A) İşlemci
    B) Ram bellek
    C) Sabit disk
    D) Anakart

    Cevap: C

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi müzik dosya uzantısıdır?

    A) .JPG
    B) .MP3
    C) .AVI
    D) .EXE

    Cevap: B

  • 10)

    Resimdeki donanım birimi hangisidir?

    A) İşlemci
    B) Sabit disk
    C) Ram bellek
    D) Anakart

    Cevap: C




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.