...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF İngilizce DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Sam : Let’s do yoga.
    Bob : …………….. I must do my homework.

    A) It is a good idea
    B) OK.
    C) That sounds great
    D) No, I can’t
    Cevap: D

  • 2) - What __________ of film is it?
    - It is a horror film.

    A) colour
    B) old
    C) class
    D) type
    Cevap: D

  • 3) Dabbe is a / an __________ film.
    A) adventure
    B) romance
    C) cartoon
    D) horror
    Cevap: D

  • 4) - _________ you like action movies?
    - No, I _______ .

    A) Do / do
    B) Does / doesn't
    C) Do / don't
    D) Does / does
    Cevap: C

  • 5) Aşağıdaki tavsiyelere bakarak Cem’in ne sorunu olduğunu bulunuz.

    You should take vitamins and eat fresh fruit. You shouldn’t drink cold water. You should also blow your nose. You should have a rest.

    A) I’ve got flu.
    B) I’ve got the measles.
    C) I’ve got a backache.
    D) I’ve got an earache.
    Cevap: A

  • 6) Dear Sally,
    Would you like to come to my birthday party on 7th April?
    It starts at 8 p.m. at my house.
    Loves,
    Angela

    What time is the party?

    A) It is in the morning.
    B) It is a house party.
    C) It is in April.
    D) It is at eight p.m.
    Cevap: D

  • 7) Dear Sally,
    Would you like to come to my birthday party on 7th April?
    It starts at 8 p.m. at my house.
    Loves,
    Angela

    What kind of party is it?

    A) It is a graduation party
    B) It is a birthday party
    C) It is an anniversary
    D) It is a New Year Party.
    Cevap: B

  • 8) Tom: Can you come to my fancy dress party?
    Jane: I am sorry, I can’t. Because _________.

    A) I love costumes
    B) I’ve got a Batman costume
    C) it is very exciting
    D) I must help my mum
    Cevap: D

  • 9) How about going to Uludağ?
    _______________ I like skiing.

    A) Yes, let’s.
    B) That’s not a good idea.
    C) I’m sorry ,I can’t.
    D) No, let’s not. I’m busy.
    Cevap: A

  • 10) August is the _________ month of the year.
    November is in________.
    There are ______days in a week.

    A) ninth / Winter / twelve
    B) eighth / Fall / seven
    C) fifth / Summer / eight
    D) third / Spring / ten
    Cevap:

  • 11) MATCH THE WORDS WITH PICTURES.(Resimlerin altına uygun sporu yazın)
    Windsurfing

    Jogging
    Horse riding
    Fishing
    Skating
    Cycling
    Diving




    Cevap:

  • 12) WRITE THE TURKISH FORM OF THE SENTENCES ( CÜMLELERİN TÜRKÇELERİNİ YAZINIZ )
    I can’t draw picture.

    I eat bananas.

    She likes apples.

    Merve can read book.

    Cevap:

  • 13)



    Cevap: C

  • 14) Read the paragraph and answer the questions. (paragrafı okuyun ve soruları cevaplandırın.)
    I am having a holiday with my school friends on the Alps. We love winter holiday. Now, I’m in a cafe. We are doing different things. Bred is skiing. Julie is listening to music. Mandy is playing the guitar. Cedric is singing. Greg is talking on his mobile phone with his family. Luis is making a snowman. Tim is eating a hamburger and drinking orange juice. Samuel is playing with his dog. It’s a very enjoyable holiday.

    1. What is Bred doing? ________________________.
    2. What is Julie doing? ________________________.
    3. What is Mandy playing? ________________________.
    4. Who is singing? ________________________.
    5. Who is making a snowman? ________________________.
    Cevap:

  • 15) Turabi : Let’s go swimming.
    Hilmicem :…………….. I have a headache.

    A) I’am sorry but I can’t.
    B) It is a good idea
    C) That sounds great
    D) OK.
    Cevap: A

  • 16) Aşağıdaki kelimeler anlam bakımından gruplandırıldığında hangi seçenek dışarıda kalır?
    A) Movie
    B) Cake
    C) Balloons
    D) Candle
    Cevap: A

  • 17) B. Fill in the blanks with ‘ am / is / are ‘. (Boşlukları ‘am/is/are’ ile doldurun.)
    1. I ___________ reading a book.
    6. We ___________playing chess.
    2. They___________ watching TV.
    7. You___________ running fast.
    3. Steve and Tim ___________ going to school.
    8. Mary___________ having breakfast.
    4. Susan ___________ doing homework.
    9. I _____________ brushing the dog.
    5. He__________ swimming in the pool.
    10.She ___________ looking out of the window.
    Cevap:

  • 18) A: I am bored.
    B: _______________
    A: That sounds great. I like films.

    A) Let's have a rest.
    B) What about watching TV?
    C) How about drinking tea?
    D) Shall we eat a sandwich?
    Cevap: B




  • İngilizce Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.