...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)
    I. Yolcuları ve sürücüleri uyarır.
    II. Trafiği düzenler.
    III. Yalnızca şehir içlerinde bulunur.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri trafik levhaları için doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 2) Trafik kurallarına uymak .................. görevidir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?
    A) trafik polisinin
    B) yetişkinlerin
    C) herkesin
    D) çocukların
    Cevap: C
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarına sebep olan unsurlardan biri değildir?
    A) Yolların kötü olması
    B) Aracın bakımsız olması
    C) Yaya ve şoförün bilinçsiz olması
    D) İnternetin kesik olması.
    Cevap: D
  • 4) Karşıdan karşıya geçerken ............................. kullanmalıyız.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilemez?
    A) üst geçit
    B) yaya geçidi
    C) alt geçit
    D) anayol
    Cevap: D
  • 5) ................. ışık yandığında karşıdan karşıya geçebiliriz.
    Yukarıda verilen yere hangisi getirilmelidir?
    A) Sarı
    B) Yeşil
    C) Kırmızı
    D) Turuncu
    Cevap: B
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi trafiği oluşturan unsurlardan biri değildir?
    A) İnsan
    B) Hayvan
    C) Araç
    D) Ev
    Cevap: D
  • 7) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?
    A) Okula giderken en güvenli yolu seçmeliyiz.
    B) Karşıdan karşıya geçerken güvenli geçiş yerlerini tercih etmeliyiz.
    C) Trafik levhası olan yerde trafik polisini dinlememeliyiz.
    D) Trafiğin yoğun olduğu yerleri tercih etmemeliyiz.
    Cevap: C
  • 8)

    Verilen görsel için hangisi doğrudur?
    A) Yaya geçidi
    B) Üst geçit
    C) Alt geçit
    D) Otoyol
    Cevap: A
  • 9) Güvenli geçiş ile ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) Otoyollar güvenli geçitlere örnektir.
    B) Yaya geçitleri güvenli geçitlerdir.
    C) Üst ve alt geçitler güvenli geçitlerdir.
    D) Trafik ışıkları güvenli geçitlerdir.
    Cevap: A
  • 10) Trafikteki en önemli unsur ......................... dır.
    Verilen boş bırakılan yere hangisi gelmelidir?
    A) araç
    B) insan
    C) yol
    D) levha
    Cevap: B
  • 11)

    Verilen simge için hangisi doğrudur?
    A) Üst geçit
    B) Okul geçidi
    C) Hastane girişi
    D) Yaya geçidi
    Cevap: B
  • 12) Işıklı cihazlarla ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) Yayaların geçişini düzenler
    B) Taşıtların geçişini düzenler
    C) Genel olarak trafiğin akışını düzenler
    D) Her okul girişinde bulunur.
    Cevap: D
  • 13) Yaya kaldırımı olmayan yerlerde yayaların yürümesi için hangisi kullanılır?
    A) Boş arazi
    B) Banket
    C) Üst geçit
    D) Alt geçit
    Cevap: B
  • 14)

    Verilen levha için hangisi doğrudur?
    A) Yakında okul var
    B) Yakında hastane var
    C) Üst geçit ileride
    D) Işıklar ileride
    Cevap: B
  • 15)

    Verilen levha için hangisi doğrudur?
    A) Motorlu taşıt yolu
    B) Mecburi yürüme yolu
    C) Bisiklet yolu
    D) Banket
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder
  • Buğlem
  • 2020-06-10

GÜZEL OLMUŞ BEĞENDİM