...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) İki basamaklı bir sayının onlar basamağındaki sayı 2 artırıldığında oluşan yeni sayı 45 olduğuna göre iki basamaklı sayı kaçtır?
    A) 25
    B) 35
    C) 42
    Cevap: A

  • 2) 65 sayısındaki 6'ın basamak değeri hangisidir?

    A) Elli
    B) Altmış
    C) Altı

    Cevap: B

  • 3) 41 - 34 - 27 - 20 - 13 - ?
    Yukarıda verilen örüntüde soru işareti ile belirtilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 6
    B) 8
    C) 11
    Cevap: A

  • 4) 73 sayısının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Yetmiş üç
    B) Otuz yedi
    C) Otuz üç

    Cevap: A

  • 5) .......... onluk,  .......... birlikten oluşan sayı = 65
    Verilen boşluklara hangi rakam getirilmelidir?

    A) 5, 6
    B) 6, 5
    C) 5, 5

    Cevap: B

  • 6) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır?

    A) 88
    B) 75
    C) 97

    Cevap: A

  • 7) 84 sayısının en yakın onluğa yuvarladığımızda hangi sonucu elde ederiz?

    A) 80
    B) 90
    C) 70

    Cevap: A

  • 8) 3 onluk, 4 birlikten oluşan sayı = ?
    Verilen soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 43
    B) 34
    C) 23

    Cevap: B

  • 9) Aşağıda verilen sayı ve en yakın onluğa yuvarlanışlardan hangisi doğru değildir?

    A) 16 -> 20
    B) 33 -> 40
    C) 41 -> 40

    Cevap: B

  • 10) Otuz altı okunuşu verilen sayı kaçtır?

    A) 36
    B) 63
    C) 16

    Cevap: A

  • 11) Aşağıda verilen sayı ve okunuş eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) 20 -- yirmi
    B) 65 -- altımış beş
    C) 59 -- doksan beş

    Cevap: C

  • 12) Aşağıda verilen sayı ve okunuşları eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?
    A) 62 -> Altmış iki
    B) 43 -> Kırk üç
    C) 74 -> Kırk yedi
    Cevap: C

  • 13)
    I. 45 - Tek
    II. 30 - Çift
    III. 19 - Tek
    Verilen eşleştirmelerinden hangisi veya hangileri doğrudur?


    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III

    Cevap: C

  • 14) Aşağıda verilen sayılardan hangisi tektir?

    A) 24
    B) 78
    C) 57

    Cevap: C

  • 15) 13 - 11 - 9 - ? - 5 - 3 -1
    Verilen yere soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 6
    B) 7
    C) 4

    Cevap: B

  • 16) 23- 19 - 15 - .... - 7 - 3
    Yukarıda verilen noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?


    A) 9
    B) 10
    C) 11

    Cevap: C

  • 17) Bir koşucu 54 km'lik bir yolun 38 km sini koşmuştur. Buna göre koşucu kaç km daha koşmalıdır ki koşusunu tamamlasın?
    A) 12
    B) 16
    C) 26
    Cevap: B

  • 18) Ali bir dakikada 2 sayfa kitap okumaktadır. Buna göre 30 dakikada Ali toplamda kaç sayfa kitap okur?
    A) 60
    B) 70
    C) 40
    Cevap: A

  • 19) 79 sayısı ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) Onlar basamağı dokuzdur.
    B) Birler basamağı yedidir.
    C) Sayı üç basamaklıdır.
    Cevap: C

  • 20) 42 sayısının okunuşu hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Yirmi dört
    B) Kırk iki
    C) Yirmi iki

    Cevap: B




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.