...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi bedensel özelliklerimizden biri değildir?

    A) Saçımızın rengi
    B) Boyumuzun uzunluğu
    C) Sevinçlerimiz

    Cevap: C

  • 2) Okul kuralları ile ilgili olarak;
    I. Okula gelmeden önce ödevlerimizi yapmak.
    II. Okula temiz kıyafetlerle gelmek
    III. Sınıflarda ve koridorda koşmamak.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III

    Cevap: C

  • 3) Ali: Bana ödevlerimde yardım ettiğin için ...................................
    Yukarıda verilen cümlenin sonuna hangisi getirilirse uygun olur?

    A) rica ederim
    B) geçmiş olsun
    C) teşekkür ederim

    Cevap: C

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır?

    A) Cumhuriyet bayramı
    B) Ramazan bayramı
    C) Kurban bayramı

    Cevap: A

  • 5) Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını ..................... tarihinde kutlarız.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) 29 Ekim
    B) 23 Nisan
    C) 10 Kasım

    Cevap: B

  • 6) Aşağıdakilerden hangisi iyi bir arkadaşta bulunacak özelliklerden biri değildir?

    A) Dürüst
    B) Planlı
    C) Kinci

    Cevap: C

  • 7) Kurtuluş savaşı ile ilgili olarak;
    I. Atatürk tarafından başlatılmıştır.
    II. Yurdumuzu düşmanlardan kurtarmak amaçlanmıştır.
    III. Tüm ülke katılmıştır.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve III
    B) II ve III
    C) I, II ve III

    Cevap: C

  • 8) Başka kişileri umursamayan ve sadece kendini düşünen kişilere ............... denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) utangaç
    B) bencil
    C) planlı

    Cevap: B

  • 9) Kurtuluş Savaşı Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde ........................ çıkmasıyla başladı.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Samsun
    B) İstanbul
    C) Gümüşhane

    Cevap: A

  • 10) Farklılıklara karşı hangisini yapmalıyız?

    A) Hoşgörü ile karşılamalı
    B) Dışlamalıyız.
    C) Umursamamalıyız.

    Cevap: A

  • 11) Bir şehrin tarihçesinde;
    I. Şehrin kuruluş tarihi
    II. Şehrin ismini nereden aldığı
    III. Şehrin gelecekteki nüfusu
    verilenlerden hangisi veya hangilerine ulaşılabilinir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III

    Cevap: A

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi okul krokisinde bulunmaz?

    A) Çöp kovaları
    B) Koridor duvarları
    C) Okulun duvar rengi

    Cevap: C

  • 13) Aşağıda verilenler hangisi yanlıştır?

    A) Sınıfta bağırmamalıyız.
    B) Koridorda ve merdivenlerde koşmamalıyız.
    C) Okula hazırlıklı gelmeliyiz.

    Cevap: C

  • 14) Atatürk .......................... kaybettiği için bir süreliğine eğitimine ara vermiştir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) annesini
    B) babasını
    C) dedesini

    Cevap: B

  • 15) Cumhuriyet Bayramı, Gençlik Bayramı gibi bayramlar bizim ...................... bayramlarımızdandır.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?


    A) milli
    B) dini
    C) ahlaki

    Cevap: A




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.