...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın emirlerin insanlara bildirmekle Allah tarafından seçilen kişilerdir?
    A) Melekler
    B) Peygamberler
    C) Sanatçılar
    D) Bilim adamları
    Cevap: B
  • 2) Peygamberimizin ailesi ile verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
    A) Sütannesinin adı Halime’dir.
    B) Amcasının adı Abdulmuttalip’tir.
    C) Annesinin adı Halime’dir.
    D) Dedesinin adı Ebu Talip’tir.
    Cevap: C
  • 3) “Yalan söylememek, günahlardan uzak durmak, başkaları hakkında kötü düşünmemek” nasıl bir temizliktir
    A) Çevre temizliği
    B) Elbise temizliği
    C) Kalp temizliği
    D) Beden temizliği
    Cevap: C
  • 4) Allah'ım! Sen eksik sıfatlardan uzaksın.Seni daima överim. Senin adın kutludur.Şanın yücedir. Senin övgün uludur. Senden başka ilah yoktur.
    Yukarıda anlamı verilen dua hangisidir?

    A) Fatiha
    B) Sübhaneke
    C) Kelime-i Şehadet
    D) İhlas Sures
    Cevap: D
  • 5) "Ben şahitlik ederim ki Allah’tan başka ilah yoktur ve yine şahitlik ederim ki, Hz. Muhammed Allah’ın kulu ve elçisidir.”
    Yukarıdaki açıklama aşağıdakilerden hangisinin anlamıdır?

    A) Besmele
    B) Kelime-i Şehadet
    C) Sübhaneke
    D) Elhamdülillah
    Cevap: B
  • 6) Manevi temizliğe 2 örnek veriniz





    Cevap:
  • 7) Hz.Muhammet’in aile büyüklerinin adlarını yazınız





    Cevap:
  • 8) Peygamber Efendimiz “Aranızda selamı yayın.” Buyurmuştur. Bu hadisten yola çıkarak hangisi söylenebilir?
    A) Birbirimizi sevmeliyiz.
    B) Selamlaşmak, aramızda sevgiyi arttırır.
    C) Birbirimize iyi davranmalıyız.
    D) Tanımadıklarımıza selam vermemeliyiz.
    Cevap: B
  • 9) Allah’ın kesinlikle yapmamızı yasakladığı iş ve davranışlara ne denir?
    A) Helal
    B) Haram
    C) Farz
    D) Sevap
    Cevap: B
  • 10) Kur’ân-ı Kerim’in ilk sûresi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Subhaneke Duası
    B) İhlâs Sûresi
    C) Kevser Sûresi
    D) Fatiha Sûresi
    Cevap: D
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed’in davranışlarına örnek değildir?
    A) Hz. Muhammed, aile büyüklerini sever ve sayar.
    B) Hz. Muhammed, kötü davranışlardan kaçınır.
    C) Hz. Muhammed, haksızlıklara güzel bir tavırla karşı koyar.
    D) Hz. Muhammed, çocukları sevmezdi.
    Cevap: D
  • 12) Peygamberimizin doğduğu çevre ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A ) Peygamberimizin doğduğu yıllarda Kabe’de putlar vardı
    B ) O dönemde halk arasında çatışmalar ve kan davaları vardı
    C ) Peygamberimizin doğduğu yıllarda kölelere ve kadınlara çok değer verilirdi
    D ) Peygamberimizin doğduğu yıllarda bazı cahil insanlar yeni doğan çocuklarını kız olduğu için öldürürlerdi
    Cevap: C
  • 13) Aşağıdaki ayetlerden hangisi dinimizin temizliğe verdiği önemle ilgili değildir ?
    a) Elbiseni temiz tut.
    b) Allah temizdir , temizliği ve temiz olanı sever.
    c) İnsanların iman yönünden en iyi olanı , ahlakı en iyi olanıdır.
    d) Ağaçların yapraklarını yıkayın.
    Cevap: D
  • 14) Aşağıya sübhâneke duasını yazınız.






    Cevap:
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi günah değildir?
    A) Arabaları çizmek
    B) Yalan söylemek
    C) Ahlaklı olmak
    A) Arabaları çizmek
    B) Yalan söylemek
    C) Ahlaklı olmak
    D) Komşuları rahatsız etmek
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder