...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Allah tarafından, peygamberler aracılığıyla insanları mutluluğa ulaştırmak için gönderilen ilahî kurallar bütününe ne denir?
    A) Mezhep
    B) Peygamber
    C) Din
    D) Kitap
    Cevap: C
  • 2) Kelime-i Şahadeti yazınız.





    Cevap:
  • 3) Her hayırlı işe başlarken besmele ile başlamalıyız. Besmelenin anlamı nedir?
    A) Ben tanıklık ederim ki Allah birdir.
    B) Allah’a çok şükür.
    C) Esirgeyen Bağışlayan Allah’ın adıyla başlarım.
    D) Şeytanın şerrinden Allah’a sığınırım.
    Cevap: C
  • 4) “Dürüstlük” ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Dürüst kişilerden oluşan toplumlar, huzurlu ve mutlu olurlar.
    B) Dürüstlük, iç temizliğin bir göstergesidir.
    C) Dürüst insanlar hem Allah hem de insanlar tarafından sevilir.
    D) Dürüst insanlar başarısız olurlar.
    Cevap: D
  • 5) Allah tarafından, peygamberler aracılığıyla insanları mutluluğa ulaştırmak için gönderilen ilahî kurallar bütününe ne denir?
    A) Mezhep
    B) Peygamber
    C) Din
    D) Kitap
    Cevap: C
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi manevi temizliğe bir örnektir?
    A)Sokağı temiz tutmak.
    B)Dişleri fırçalamak.
    C)Sözünde durmak.
    D)Temiz giyinmek.
    Cevap: C
  • 7) Aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğru ve güzel bir davranış değildir?
    A) Yardımsever olmak
    B) Asık suratlı olmak
    C) Tatlı dilli olmak
    D) Saygılı olmak
    Cevap: B
  • 8) Çevremizde gördüğümüz dini sembollerden hangisi Müslümanlıkla ilgili değildir?
    a) cami
    b) seccade
    c) kilise
    d) Kuran
    Cevap: C
  • 9) Hz. Muhammed, çocukluk döneminde aşağıdakilerden hangisinin yanında kalmamıştır?
    A) Dedesi
    B) Halası
    C) Annesi
    D) Amcası
    Cevap: B
  • 10) Kevser suresini ve anlamını yazınız.






    Cevap:
  • 11) Aşağıdaki cümlelerin başına doğru ise (D) yanlış ise (Y) koyunuz.
    1-( ) Dinimiz bizim mutlu olmamızı amaçlar.
    2-( ) Namaz kılmak için giysilerimizin temiz olmasına gerek yoktur.
    3-( ) Sevgili Peygamberimiz, kötü kokularla, kirli giysilerle camilere ve toplantılara gidilmemesini istemiştir.
    4-( ) Çevreye zarar verici davranışlardan kaçınmalıyız.
    5-( ) Bedenimizin ve elbiselerimizin temiz olması, çevremizin temiz olmasına bağlı değildir.
    6-( ) Temizlik, sağlığı korumanın birinci koşulu ve kuralıdır.
    7-( ) Dinimize göre yemekten önce ve sonra elleri yıkamak sevaptır.
    8-( ) Dinimize göre yemek yedikten sonra bismillah denir.
    9-( ) Dinimizin yasakladığı yiyecek, içecek ve davranışlara helal denir.
    10-( ) Bismillahirrahmanirrahim sözünün adı “Besmele”dir.
    Cevap:
  • 12) Aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğru ve güzel bir davranış değildir?
    A) Yardımsever olmak
    B) Yalan söylemek
    C) Tatlı dilli olmak
    D) Saygılı olmak
    Cevap: B
  • 13) Aşağıdakilerden hangisini yapmamız dinimizce doğru değildir?
    A) Okulumuzu, camiyi ve yaşadığımız her yeri temiz ve düzenli tutmak
    B) Engellilere yardımcı olmak
    C) Trafik kurallarına ve toplumsal kurallara uymak
    D) Komşularımızı rahatsız etmek
    Cevap: D
  • 14) Aşağıda verilen davranışları ait olduğu temizlik çeşidiyle eşleştiriniz.
    (1) Banyo yapmak ( ) Elbise temizlik
    (2) Yerlere çöp atmamak ( ) Manevi temizlik
    (3) Temiz giyinmek ( ) Beden temizlik
    (4) Dürüst olmak ( ) Çevre temizlik
    Cevap:
  • 15) Bize zor bir durumda yardım eden kişiye ne deriz?
    A) Allah razı olsun
    B) Allah sabır versin
    C) Allah’a emanet ol
    D) Allah bilir
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder