...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Bilgisayara gerekli elektrik enerjisini dağıtmakla sorumlu dahili donanım birimi hangisidir?

    A) Anakart
    B) Güç kaynağı
    C) İşlemci
    D) Sabit disk

    Cevap: B

  • 2)

    Resimdeki donanım birimi hangisidir?

    A) İşlemci
    B) Sabit disk
    C) Ram bellek
    D) Anakart

    Cevap: B

  • 3)

    Resimdeki donanım birimi hangisidir?

    A) İşlemci
    B) Sabit disk
    C) Ram bellek
    D) Anakart

    Cevap: C

  • 4) Bilgisayarın elle tutulup gözle görülen bilen kısımlarına ................ denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) donanım
    B) yazılım
    C) dosya
    D) işletim sistemi

    Cevap: A

  • 5) Bilgisayarda bilgilerin kaydedildiği birimlere ................... denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) klasör
    B) dosya
    C) sürücü
    D) depolama

    Cevap: B

  • 6) Dosya uzantısı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?


    A) Dosya türünü belirler
    B) Genellikle üç harften oluşur
    C) Dosyanın hangi program tarafından açılacağını belirler.
    D) Her dosyadan en az üç tane bulunur.

    Cevap: D

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi dosya yapısında bulunmaz?

    A) Dosya adı
    B) Dosya uzantısı
    C) Nokta
    D) Virgül

    Cevap: B

  • 8) Aşağıda verile ifadelerden hangisi doğru değilidir?

    A) Yazılımları kopyalayıp kendi malımız gibi kullanmamalıyız.
    B) İnternete başkalarına saygılı davranmalıyız.
    C) İnternette iletişim kuracağımız kelimeleri ve cümleleri iyi belirlemeliyiz.
    D) İnternette başkalarının gizli bilgilerine ulaşmalıyız.

    Cevap: D

  • 9) Bilgisayardaki klasörlerle ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) Ortak özelliği sahip dosyaları bir arada tutmamızı sağlar.
    B) Dosyalarımızı organize etmemizi sağlar.
    C) Dosya arama ve bulma işlemini kolaylaştırır.
    D) Klasörler kullanılmazsa bilgisayar çalışmaz.

    Cevap: D

  • 10) Aşağıdakilerden hangisi bir donanım birimi değildir?

    A) Microsoft Office word
    B) Ekran
    C) Yazıcı
    D) Ses ve video kartı

    Cevap: A

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi harici donanım birimlerinden biri değildir?

    A) Fare
    B) Klavye
    C) Yazıcı
    D) Ram bellek

    Cevap: D

  • 12)

    Resimdeki donanım birimi hangisidir?

    A) Modem
    B) Kasa
    C) Ekran
    D) Tarayıcı

    Cevap: A

  • 13)

    Yukarıda 3 ile gösterilen yer dosya yapısının hangi özelliğini simgeler?


    A) Dosya adı
    B) Dosya uzantısı
    C) Nokta
    D) Dosya boyutu

    Cevap: B

  • 14) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayara yazı yamamızı sağlayan harici donanım birimidir?

    A) Fare
    B) Klavye
    C) Hoparlör
    D) Tarayıcı

    Cevap: B

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi dahili donanım birimlerinden biri değildir?

    A) İşlemci
    B) Ekran
    C) Sabit disk
    D) Anakart

    Cevap: B

  • 16) Bilgilerin geçici olarak saklandığı, bilgisayar kapandığı zaman bilgilerin silindiği dahili donanım birimi hangisidir?

    A) İşlemci
    B) Ram bellek
    C) Sabit disk
    D) Anakart

    Cevap: B

  • 17) Aşağıdakilerden hangisi müzik dosya uzantısıdır?

    A) .JPG
    B) .MP3
    C) .AVI
    D) .EXE

    Cevap: B

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi film veya video dosya uzantısıdır?

    A) .JPG
    B) .MP3
    C) .AVI
    D) .EXE

    Cevap: C

  • 19) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarda verileri depolamamızı sağlayan dahili donanım birimidir?

    A) İşlemci
    B) Ram bellek
    C) Sabit disk
    D) Anakart

    Cevap: C

  • 20) Aşağıdakilerden hangisi resim dosya uzantısıdır?

    A) .JPG
    B) .MP3
    C) .AVI
    D) .EXE

    Cevap: A




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.