...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Microsoft Office Word programında hazırlanan bir belgenin yazıcıya göndermeden önce belgenin ön izlemesini yapmamızı sağlayan menü hangisidir?

    A) Yazdır
    B) Hızlı yazdır
    C) Baskı önizleme
    D) Gözden geçir

    Cevap: C

  • 2)

    Yukarıda verilen ikonlardan hangisi belgeyi hızlı kaydeder?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: A

  • 3)

    Yukarıda verilenlenler sırasıyla hangisini yapar?

    A) Yazı tipini ayarlar - Yazı boyutunu ayarlar
    B) Yazı rengini ayarlar - Yazı tipini ayarlar
    C) Yazı tipini ayarlar - Yazı rengini ayarlar
    D) Belge genişliğini ayarlar - Yazı tipini ayarlar

    Cevap: A

  • 4) Microsocft office Word'de istediğimiz bir yazının tüm sayfaların üstünde görünmesini sağlamak için hangisini kullanırız?

    A) Üst bilgi
    B) Alt bilgi
    C) Tablo
    D) Başlık



    Cevap: A

  • 5)

    Yukarıda verilen ikonlardan hangisi yazıyı kalın yapar?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: A

  • 6) Belgemizdeki sayfanın kenar boşlukları, yönlendirilmesi gibi özelliklerini ayarlamak için ............................ kullanırız.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Dosya
    B) Ekle
    C) Sayfa Düzeni
    D) Görünüm

    Cevap: C

  • 7)

    Yukarıda verilen ikonlardan hangisi belgedeki yazıyı hem sağdan hem de soldan hizalar?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: D

  • 8)

    Word programında yukarıda verilen simge hangisini yapar?

    A) Sayfa sonu ekler
    B) Tablo ekler
    C) Kapak sayfası ekler
    D) Resim ekler

    Cevap: B

  • 9)

    Verilen simgeler hangisini yapar?

    A) Sayfaya filigran ekler
    B) Sayfanın rengini değiştirir.
    C) Sayfaya kenarlık ekler
    D) Sayfa numarası ekler.

    Cevap: B

  • 10)

    Verilen simgeler hangisini yapar?

    A) Sayfaya filigran ekler
    B) Sayfanın rengini değiştirir.
    C) Sayfaya kenarlık ekler
    D) Sayfa numarası ekler.

    Cevap: A

  • 11) Belgemize sayfa numarası eklemek için hangi adımları izleriz?

    A) Düzen - Sayfa numarası
    B) Dosya - Sayfa numarası
    C) Ekle - Sayfa numarası
    D) Görünüm - Sayfa numarası

    Cevap: D

  • 12) Microsoft Office Word belgesi içerisinde istenilen içeriğin hızlıca bulunmasını sağlayan menü hangisidir?

    A) Bul
    B) Ara
    C) Arama
    D) Belirle

    Cevap: A

  • 13)

    Verilenlerden hangisi belgemize şekil eklememizi sağlar?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 5

    Cevap: C

  • 14)

    Yukarıda verilen ikonlar için hangisi doğrudur?

    A) Satır aralığını ayarlar
    B) Yazı hizalamasını ayarlar
    C) Madde işaretleri konmasını sağlar
    D) Yazı tipini ayarlar

    Cevap: C

  • 15)

    Verilenlerden hangisi belgemize grafik eklememizi sağlar?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 5

    Cevap: D

  • 16)

    Yukarıda verilen ikonlardan hangisi yazıyı eğik yapar?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: B

  • 17)

    Yukarıda verilen ikonlardan hangisinin açıklaması aşağıda yoktur?

    A) Yazıyı ortalar
    B) Yazıyı sağa hizalar
    C) Yazının satır aralığını ayarlar
    D) Yazıyı sola hizalar

    Cevap: C

  • 18)

    Yukarıda verilen ikonlardan hangisi yazıyı üstü çizili yapar?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: D

  • 19)

    Yukarıda verilen ikonlardan hangisi belgede yapılan bir önceki adıma alır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: B

  • 20)

    Verilenlerden hangisi belgemize normal resim eklememizi sağlar?

    A) 1
    B) 2
    C) 4
    D) 5

    Cevap: A

  • 21) Microsocft office Word'de belgemize resim, tablo, grafik gibi etmenleri eklememizi sağlayan menü hangisidir?

    A) Dosya
    B) Düzen
    C) Ekle
    D) Görünüm

    Cevap: C

  • 22) Microsoft Office Word programı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) Kelime işlemci programıdır.
    B) Temel anlamda yazı düzenleme ve yazma programıdır.
    C) Matematiksel hesaplama yapılır.
    D) Kullanım alanı çok yaygındır.

    Cevap: C

  • 23)

    Verilen simge hangisini yapar?

    A) Belgemize denklem eklememizi sağlar
    B) Belgemize küçük resim eklememizi sağlar
    C) Belgemize metin kutusu ekler
    D) Belgemize tarih ve saat ekler

    Cevap: A

  • 24) Microsocft office Word'de çalışmamıza kapak sayfası eklemek için hangi adımları takip etmeliyiz?

    A) Dosya - Kapak Sayfası
    B) Ekle - Kapak Sayfası
    C) Dosya - Sayfa Sonu
    D) Ekle - Sayfa Sonu

    Cevap: B

  • 25)

    Word programında yukarıda verilen simge hangisini yapar?

    A) Sayfa sonu ekler
    B) Tablo ekler
    C) Kapak sayfası ekler
    D) Resim ekler

    Cevap: B




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.