...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Fen Bilimleri 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki organlardan hangisi vücudumuzu tamamıyla kaplayarak dışarıya karşı korur?
    A) Deri
    B) Göz
    C) Kulak
    Cevap: A
  • 2) Aşağıda verilen organlardan hangisi dışarıdan gelen sesleri duymamızı sağlar?
    A) Deri
    B) Göz
    C) Kulak
    Cevap: C
  • 3) Aşağıda verilen organlardan hangisi etrafımızdaki nesneleri görmemizi sağlar?
    A) Deri
    B) Göz
    C) Kulak
    Cevap: B
  • 4) Dil sağlığımız için aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?
    A) Çok sıcak yiyecek ve içecekler tatmamalıyız.
    B) Dişlerimizi fırçaladıktan sonra dil üstünü de temizlemeliyiz.
    C) Bolca tuz tüketmeliyiz.
    Cevap: C
  • 5) Aşağıdakilerden hangisi itme kuvvetine örnektir?
    A) Kapıyı açma
    B) Kapıyı kapatma
    C) Topu fırlatma
    Cevap: B
  • 6) Göz sağlığı için aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Televizyona en az 100 cm uzaklıktan bakma.
    B) Uzun süre tablete bakılmamalıdır.
    C) Dinlenmeden kitap okunmalıdır.
    Cevap: C
  • 7) Aşağıdakilerden hangisinde dönme hareketi görülmez?
    A) Havaya atılan topun yere düşmesi
    B) Araba tekerinin hareket etmesi
    C) Bisiklet çarkının dönmesi
    Cevap: A
  • 8) Bir cisme kuvvet uygulandığında;
    I. Cismin şekli
    II. Cismin konumu
    III. Cismin hızı
    hangisi veya hangileri değişir?
    A) Hepsi
    B) Yalnız II
    C) II ve III
    Cevap: A
  • 9) Aşağıdakilerden hangisi yön değiştirme hareketine örnektir?
    A) Hızla gelen topa vurarak geri göndermek.
    B) Salıncakta sallanmak.
    C) Koşmak
    Cevap: A
  • 10) Aşağıdakilerin hangisinde kuvvetin varlığından söz edilemez?
    A) Ağacın dalının kırılması
    B) Yazı yazmak
    C) Yoğurdun mayalanması
    Cevap: C
  • 11) Aşağıda verilen durumlardan hangisinde hareket görülmez?
    A) Futbol oynayan çocuklar
    B) Bayrak sallayan öğretmen
    C) Duvarda asılan televizyon.
    Cevap: C
  • 12) Önden bakıldığında arka tarafı gösteren maddelere saydam maddeler denir.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi saydam maddedir?
    A) Tahta
    B) Ayna
    C) Cam
    Cevap: C
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi esnek madde değildir?
    A) Yay
    B) Kapı
    C) Plastik bardak
    Cevap: B
  • 14) Aşağıdakilerden hangisi duyu organlarımızdan biri değildir?
    A) Göz
    B) Saç
    C) Deri
    Cevap: B
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre farklı hareket yapmaktadır?
    A) Dünyanın güneş etrafındaki hareketi
    B) Duvar saatindeki akrep ve yelkovanın hareketi
    C) Salıncaktaki çocuğun sallanması
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder