...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Fen Bilimleri DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi yön değiştirme hareketine örnektir?

    A) Hızla gelen topa vurarak geri göndermek.
    B) Salıncakta sallanmak.
    C) Koşmak

    Cevap: A

  • 2) Aşağıdaki organlardan hangisi vücudumuzu tamamıyla kaplayarak dışarıya karşı korur?

    A) Deri
    B) Göz
    C) Kulak

    Cevap: A

  • 3) Aşağıdakilerden hangisinde dönme hareketi görülmez?

    A) Havaya atılan topun yere düşmesi
    B) Araba tekerinin hareket etmesi
    C) Bisiklet çarkının dönmesi

    Cevap: A

  • 4) Aşağıda verilen durumlardan hangisinde hareket görülmez?

    A) Futbol oynayan çocuklar
    B) Bayrak sallayan öğretmen
    C) Duvarda asılan televizyon.

    Cevap: C

  • 5) Aşağıdakilerin hangisinde kuvvetin varlığından söz edilemez?

    A) Ağacın dalının kırılması
    B) Yazı yazmak
    C) Yoğurdun mayalanması

    Cevap: C

  • 6) Aşağıda verilen organlardan hangisi dışarıdan gelen sesleri duymamızı sağlar?

    A) Deri
    B) Göz
    C) Kulak

    Cevap: C

  • 7) Önden bakıldığında arka tarafı gösteren maddelere saydam maddeler denir.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi saydam maddedir?

    A) Tahta
    B) Ayna
    C) Cam

    Cevap: C

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi itme kuvvetine örnektir?

    A) Kapıyı açma
    B) Kapıyı kapatma
    C) Topu fırlatma

    Cevap: B

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi duyu organlarımızdan biri değildir?

    A) Göz
    B) Saç
    C) Deri

    Cevap: B

  • 10) Aşağıdakilerden hangisi esnek madde değildir?

    A) Yay
    B) Kapı
    C) Plastik bardak

    Cevap: B

  • 11) Bir cisme kuvvet uygulandığında;
    I. Cismin şekli
    II. Cismin konumu
    III. Cismin hızı
    hangisi veya hangileri değişir?

    A) Hepsi
    B) Yalnız II
    C) II ve III

    Cevap: A

  • 12) Göz sağlığı için aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

    A) Televizyona en az 100 cm uzaklıktan bakma.
    B) Uzun süre tablete bakılmamalıdır.
    C) Dinlenmeden kitap okunmalıdır.

    Cevap: C

  • 13) Aşağıda verilen organlardan hangisi etrafımızdaki nesneleri görmemizi sağlar?

    A) Deri
    B) Göz
    C) Kulak

    Cevap: B

  • 14) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre farklı hareket yapmaktadır?

    A) Dünyanın güneş etrafındaki hareketi
    B) Duvar saatindeki akrep ve yelkovanın hareketi
    C) Salıncaktaki çocuğun sallanması

    Cevap: C

  • 15) Dil sağlığımız için aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?

    A) Çok sıcak yiyecek ve içecekler tatmamalıyız.
    B) Dişlerimizi fırçaladıktan sonra dil üstünü de temizlemeliyiz.
    C) Bolca tuz tüketmeliyiz.

    Cevap: C




  • Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.