...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) 13 + ......... = 42 olduğuna göre noktalı yere hangi sayı gelmelidir?

    A) 22
    B) 27
    C) 29

    Cevap: C

  • 2) 3 + 2 = ? işleminin sonucu hangisidir?

    A) 3
    B) 5
    C) 6

    Cevap: B

  • 3) "Seksen altı" okunuşu verilen sayı hangisidir?

    A) 56
    B) 73
    C) 86

    Cevap: C

  • 4) 57 sayısının okunuşu hangisidir?

    A) Elli yedi
    B) Yüz iki
    C) Kırk beş

    Cevap: A

  • 5) 9 - 4 = ? işleminin sonucu hangisidir?

    A) 5
    B) 6
    C) 7

    Cevap: A

  • 6)
     
    Verilen geometrik şekil hangisidir?

    A) Koni
    B) Silindir
    C) Küp

    Cevap: B

  • 7)

    Verilen saat hangisini göstermektedir?

    A) 03.30
    B) 04.00
    C) 04.30

    Cevap: B

  • 8) "Yetmiş üç" okunuşu verilen sayı hangisidir?

    A) 45
    B) 73
    C) 93

    Cevap: B

  • 9) 12 - 6 = ? işleminin sonucu hangisidir?

    A) 5
    B) 6
    C) 7

    Cevap: B

  • 10) 7 - 4 = ? işleminin sonucu hangisidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3

    Cevap: C

  • 11) 11 + 1 = ? işleminin sonucu hangisidir?

    A) 10
    B) 11
    C) 12

    Cevap: C

  • 12) 2 + 1 = ? işleminin sonucu hangisidir?

    A) 3
    B) 4
    C) 6

    Cevap: A

  • 13) 28 + ......... = 51 olduğuna göre noktalı yere hangi sayı gelmelidir?

    A) 21
    B) 23
    C) 27

    Cevap: B

  • 14) 10 - 3 = ? işleminin sonucu hangisidir?

    A) 5
    B) 6
    C) 7

    Cevap: C

  • 15)

    Verilen saat hangisini göstermektedir?

    A) 06.00
    B) 10.00
    C) 10.30

    Cevap: C




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.