...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Türkçe DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi tekil isim değildir?

    A) Pencere
    B) Kalemler
    C) Yağmur

    Cevap: B

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi özel isim değildir?

    A) Arkadaş
    B) Meryem
    C) Türkiye

    Cevap: A

  • 3) Aşağıda verilen şiirde ( ) belirtilen yerlere uygun noktalama işaretlerini koyunuz.

    Minicik ellerine ( )
    Nede yakışmış bayrak ( )
    Övün, sevin ( ) mutlu ol ( )
    Türk çocuğu olarak ( )

    Cevap: (,) - (.) - (,) - (,) - (.)

  • 4) Aşağıda verilen kelimelerin eş anlamlılarını karşılarına yazınız.

    Öğrenci: ..................
    Soru: .................
    Hediye: ............
    Rüya: .................
    Ev: .................

    Cevap: Talebe
    Sual
    Armağan
    Düş
    Konut

  • 5) AİLEM
    Biz kalabalık bir aileyiz.Annem babam, dedem ninem,halalarım teyzelerim,amcalarım dayılarım var.Hepimiz birbirimizi çok severiz.İyi günde kötü günde hep bir arada oluruz.Ailem benim en değerli varlığımdır.
    Onlar da bana çok değer verirler.Beni iyi yetiştirmek için ellerinden geleni yaparlar. Her zaman onları sayar ve severim.Onlara layık olmaya çalışırım.
    Aşağıda verilen boşlukları yukarıdaki metne göre doldurunuz..

    1. Benim en değerli varlığım .............. 'dir.
    2. Her zaman onları ............ ve sayarım.
    3. Hepimiz birbirimizi çok ....................
    4. Onlara .............. olmaya çalışırım.
    5. Biz ..................... bir aileyiz.

    Cevap: 1: ailem.
    2: sever
    3: severiz.
    4:layık
    5: kalabalık

  • 6) Aşağıdaki kelimelerden hangisi hece sayısı olarak diğerlerinden farklıdır?


    A) Okuma
    B) Öğrenci
    C) Bitki

    Cevap: C

  • 7) Anne ayı iyi bir avcıdır. Bu bilgisini yavrusuna da aktarmak ister. Balık avlarken üç dört aylık yavru da annesinin yanındadır. Birlikte suya girerler. Anne ayı balık yakalar, birlikte yerler.
    Yukarıdaki parçaya göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) Yavru ayı iyi bir avcıdır.
    B) Anne ayı yavru ayıyı yanına almaz.
    C) Anne ayı iyi bir avcıdır.

    Cevap: C

  • 8) Bu arada bir gelişme olur. Anne ayı, yakaladığı balığı ağzından düşürür; ancak balık ölüdür, yavru ayı, balığı hemen yakalar!
    Yukarıda verilen cümle kaç kelimeden oluşmaktadır?


    A) 10
    B) 15
    C) 19

    Cevap: C

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi çoğul isim değildir?

    A) Kuşlar
    B) Seyahat
    C) Arkadaşlar

    Cevap: B

  • 10) Aşağıda karışık olarak verilmiş kelimelerden anlamlı birer cümle oluşturunuz.

    1. elbise - kırmızı - Ece - severdi
    .........................................................
    2. akşam - yediler - aile - yemek - bütün
    .........................................................
    3. kalem - akradaşına - Mert - verdi - kırmızı
    .........................................................
    4. Mahmut - fırçalar - dişlerini hergün
    .........................................................
    5. çürütür - çok - yemek - tatlı - dişleri
    .........................................................

    Cevap: 1: Ece kırmızı elbisesini çok severdir.
    2: Akşam bütün aile yemek yediler.
    3: Mert kırmızı kalemini arkadaşına verdi.
    4: Mahmut her gün dişlerini fırçalar.
    5. Çok tatlı yemek dişleri çürütür.

  • 11) Halam dün akşam kuzenlerimle beraber bize geldi.
    Yukarıdaki aşağıdakilerden hangisinin cevabını bulamayız.

    A) Kim
    B) Ne zaman
    C) Nereden

    Cevap: C

  • 12) Aşağıdakilerden hangisinin yazımı yanlıştır?


    A) Samsun'u
    B) Mustafanın
    C) Kapının

    Cevap: B

  • 13) Sessizce odasında ..................
    Yukarıda verilen tümcenin bir cümle olabilmesi için boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?


    A) uyudu
    B) ışıkları
    C) müziği

    Cevap: A

  • 14) Aşağıda verilen kelimelerin zıt anlamlılarını karşılarına yazınız.

    Kuru: ..................
    Dik: .................
    Yüksek: ............
    Acı: .................
    Arka: .................

    Cevap: Yaş
    Eğik
    Alçak
    Tatlı
    Ön

  • 15) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sebep sonuç ilişkisi vardır?
    A) Gelirim ama yarın.
    B) Ben de gelsem olur mu?
    C) Topumuz patladığı için oyun bozuldu.
    Cevap: C




  • Türkçe Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.