...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Matematik Uygulamaları DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) 7 + 9 : (-3)  = ?  işleminin sonucu kaçtır?

    A) 10
    B) 7
    C) 4
    D) -3

    Cevap: C

  • 2) 2 - 2:(3-1) işleminin sonucu hangisidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: A

  • 3) Aşağıda verilen işlem ve sonucu eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

    A) (-4) . (-3) = 12
    B) 5.(-7) = 35
    C) 4. 3.(-2) = 12
    D) (-6) . (-1) = 6

    Cevap: D

  • 4) 300 : (-50) işleminin sonucu hangisidir?

    A) 5
    B) 6
    C) -5
    D) -6

    Cevap: D

  • 5) 8 + 2.3 - 12:2 = ?  işleminin sonucu kaçtır?

    A) 6
    B) 8
    C) 14
    D) 16

    Cevap: B

  • 6) (-3).(+3).(-5).(-1) işleminin sonucu kaçtır?

    A) (-45)
    B) 45
    C) 1
    D) -1

    Cevap: A

  • 7) Çarpımları 18 olan iki sayıdan biri (-6) olduğuna göre diğeri kaçtır?

    A) 3
    B) -3
    C) 2
    D) -2

    Cevap: B

  • 8) Bir koşucu bir dakikada 12 metre koşmaktadır.
    Buna göre bu koşucu 20 dakikada kaç metre koşar?


    A) 100
    B) 200
    C) 240
    D) 290

    Cevap: C

  • 9) Meryem günde 23 sayfa kitap okumaktadır.
    Buna göre Meryem 151 sayfa kitabı kaç günde bitirir?

    A) 7
    B) 9
    C) 13
    D) 15

    Cevap: A

  • 10) Bir soğutucunun içerisinde sıcaklık -23, dışarıdaki sıcaklık ise 15 derecedir.
    Buna göre soğutucunun içi ve dışı arasındaki sıcaklık farkı kaçtır?


    A) 8
    B) -8
    C) -48
    D) 48

    Cevap: D

  • 11) 0,25 sayısının rasyonel olarak hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) 1 / 2
    B) 1 / 4
    C) 2 / 3
    D) 3 / 4

    Cevap: B

  • 12) x.y = 7 olduğuna göre (-3) + x.y - 1 = ?  işleminin sonucu kaçtır?

    A) 0
    B) 3
    C) 6
    D) 9

    Cevap: B

  • 13) Bir test kitabında 1005 soru vardır.
    Günde 35 soru çözen Yaren test kitabını kaç günde bitirir?


    A) 29
    B) 30
    C) 31
    D) 32

    Cevap: A

  • 14) Aşağıdakilerden hangisinin sonucu rasyonel sayı değildir?

    A) 18 : 20 
    B) 75 : 15
    C) 12 : 48
    D) 100 : - 21

    Cevap: B

  • 15) (-5-(-2)):(-4+1) = ? işleminin sonucu kaçtır?

    A) 0
    B) -1
    C) 1
    D) -3

    Cevap: B




  • Matematik Uygulamaları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.