...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) İşletim sistemi yüklü olmayan bilgisayarda hangisi görülür?

    A) Bilgisayar açılır ancak oyun oynayamayız.
    B) Bilgisayar siyah ekranda kalır ve işletim sisteminin olmadığı uyarısını verir.
    C) Bilgisayar normal çalışmasına devam eder.
    D) Bilgisayar açılır ancak sadece müzik dinlenilebilir.

    Cevap: B

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi işletim sistemleri için doğru değildir?

    A) Bir donanım parçasıdır.
    B) Bilgisayardaki donanım ve yazılımların çalışmasını sağlar.
    C) Bilgisayarın çalışması için zorunludur.
    D) Bilgisayarlarda, tabletlerde, akıllı telefonlarda bulunur.

    Cevap: A

  • 3) Aşağıda verilenlerden hangisinde işletim sistemi bulunmaz?

    A) Oyun konsolları
    B) Akıllı saatler
    C) Analog saatler
    D) Akıllı telefonlar

    Cevap: C

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi bir işletim sistemidir?

    A) Pardus
    B) Microsoft Office Word
    C) Pubg
    D) Paint

    Cevap: A

  • 5) Aşağıda verilen işletim sistemlerinden hangisi masa üstü işletim sistemi değildir?

    A) Android
    B) Macos
    C) Windows
    D) Pardus

    Cevap: A

  • 6) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) İşletim sistemi sayesinde dosyalara erişim sağlayabiliriz.
    B) İşletim sistemi tüm donanım birimlerini yönetir.
    C) Dünyada kullanılan sadece bir tek işletim sistemi vardır.
    D) Bazı işletim sistemleri ücretli iken bazıları ücretsizdir.

    Cevap: C

  • 7)
    I. Fiyat
    II. Kullanım kolaylığı
    III. Bilgisayarın teknik özellikleri
    İşletim sistemi seçerken hangisi veya hangilerini göz önüne almalıyız?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 8) * Mircosoft tarafından üretilmiştir.
    * En yaygın kullanılan işletim sistemidir.
    * Bir çok sürümü vardır.
    Yukarıda özellikleri verilen işletim sistemi hangisidir?

    A) Linux
    B) Macos
    C) Windows
    D) Pardus

    Cevap: C

  • 9)
    I. Android - Google
    II. MacOS - Apple
    III. Windows Phone - Microsoft
    Yukarıda verilen mobil işletim sistemi ve üreticisi eşleştirmelerinden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 10) Pardus işletim sistemi ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) Tübitak tarafından üretilmiştir.
    B) Türk işletim sistemidir.
    C) Dünyada en yaygın kullanılan işletim sistemidir.
    D) Ücretsizdir.

    Cevap: C




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.