...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Matematik Uygulamaları DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Alanı 32 olan bir dikdörtgenin çevresi hangisi olamaz?

    A) 36
    B) 24
    C) 64
    D) 48

    Cevap: D

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi 120 sayısının asal çarpanlarından biri değildir?

    A) 2
    B) 3
    C) 5
    D) 7

    Cevap: D

  • 3) Kenar uzunlukları aralında asal olan bir dikdörtgenin alanı 40 olduğuna göre bu dikdörtgenin uzun kenarının uzunluğu hangisi olabilir?

    A) 5
    B) 8
    C) 10
    D) 20

    Cevap: B

  • 4) 14 sayısı ile aşağıdakilerden hangisi aralarında asaldır?

    A) 2
    B) 9
    C) 7
    D) 42

    Cevap: B

  • 5) 1 90 + (-1) 0 - (-1) 200 işleminin sonucu hangisidir?

    A) 0
    B) 1
    C) 2
    D) 3

    Cevap: A

  • 6) (-3) -2 ifadesi hangisine eşittir?

    A) -1 / 9
    B) 1 / 9
    C) -1 / 3
    D) 1/ 3

    Cevap: B

  • 7) 16 tane kırmızı bilye ve 24 tane mavi bilye her kutuda aynı renk olmak kaydıyla eşit sayıda kutulara konacaktır.
    Buna göre en az kaç kutuya ihtiyaç vardır?

    A) 2
    B) 3
    C) 5
    D) 7

    Cevap: C

  • 8) 912 . 3-34  işleminin sonucu hangisidir?

    A) 0
    B) 3
    C) 9
    D) 27

    Cevap: B

  • 9) 72 = 2 a . 3 olduğuna göre a . b işleminin sonucu hangisidir?

    A) 2
    B) 4
    C) 6
    D) 10

    Cevap: C

  • 10) 79.7-5 işleminin sonucu hangisidir?

    A) 7 4
    B) 7 -4
    C) 7 14
    D) 7 -14

    Cevap: A




  • Matematik Uygulamaları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.