...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Bilim Uygulamaları DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)
    I. Çapları çok incedir.
    II. Tüm vücutta ağ oluşturur.
    III. Hepsi kirli kan taşır.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri kılcaldamar için doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: A

  • 2)
    I. Üst üste dizilmiş kıkırtak halkalardan oluşur.
    II. Havanın akciğere taşınmasında görevlidir.
    III. Tuttuğu yabancı maddeleri balgam şeklinde dışarı atılır.
    Yukarıdaki özellikleri verilen solun sistemi organı hangisidir?

    A) Soluk borusu
    B) Diyafram
    C) Gırtlak
    D) Diafram

    Cevap: A

  • 3)
    I. Kan akışı hızlıdır.
    II. Kalpten organlara kan taşır
    III. Akciğer atardamarı hariç hepsi temiz kan taşır.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri atardamar için doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 4) Hücre için gerekli enerji kaynağı hangi organel tarafından üretilmektedir?

    A) Mitokondri
    B) Lizozom
    C) Kloroplast
    D) Koful

    Cevap: A

  • 5) Soluk alma olayında aşağıda verilenlerden hangisi görülmez?

    A) Kaburga kasları kasılır.
    B) Göğüz kafesi genişler
    C) Akciğer yukarı doğru hareket eder.
    D) Akciğerin içindeki basınç azalır.

    Cevap: C

  • 6) Hücre ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Canlının en küçük yapı taşıdır.
    B) Doğada bulunan tüm canlılar çok hücrelidir.
    C) Doğadaki tüm canlılar hücrelerden oluşmaktadır.
    D) Canlılardaki hücre sayısı, hücre şekli değişkendir.

    Cevap: B

  • 7) Hücre içi sindirim görevi hangi organel tarafından yürütülmektedir?

    A) Mitokondri
    B) Lizozom
    C) Kloroplast
    D) Koful

    Cevap: B

  • 8) Ağız ve burun boşluğuyla, yemek ve soluk borusunun birleştiği yere .............. denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Yutak
    B) Diyafram
    C) Gırtlak
    D) Diafram

    Cevap: A

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi hücre zarının görevleri arasında değildir?

    A) Hücrenin sindirim olayını gerçekleştirir.
    B) Hücreye şeklini verir.
    C) Hücreyi dış tehditlere karşı korur.
    D) Hücreyi bir bütün halinde tutar.

    Cevap: A

  • 10)
    I. Hücre duvarı yoktur
    II. Sentrozom yoktur
    III. Kloroplast vardır.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri bitki hücresi için doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: B

  • 11) Organ ve dokulardaki kanı kalbe geri getiren damarlara ............................. denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Atardamar
    B) Toplardamar
    C) Kılcaldamar
    D) Distrodamar

    Cevap: B

  • 12) Hücrenin yönetim merkezi olan organel hangisidir?

    A) Sitoplazma
    B) Hücre duvarı
    C) Çekirdek
    D) Hücre zarı

    Cevap: C

  • 13) Hücre duvarı için verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) Canlıdır
    B) Madde alış verişi yapar
    C) Üzerinde por denilen delikler vardır.
    D) Bitki, bakteri ve mantar hücrelerinde bulunur.

    Cevap: A

  • 14) Destek ve hareket sistemimiz ................ ve ................... oluşur.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) iskelet ve kas
    B) kas ve damar
    C) damar ve iskelet
    D) kas ve hücre

    Cevap: A

  • 15)
    I. Kloroplastlar
    II. Kromoplastlar
    III. Lökaplastlar
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri bitkilerden bulunan plastitlere örnektir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D




  • Bilim Uygulamaları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.