...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)
    I. Bunama ve unutkanlığı azaltır.

    II. Vücudu düzgünleştirir.
    III. Refleks ve reaksiyon zamanını geliştirir.
    Yukarıda verilenlerden hangisi ve hangileri fiziksel aktivitenin bedensel yararları arasındadır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) Yalnız II
    E) I, II ve III

    Cevap: E

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi sonradan kazanılma aktif bağışıklığa örnektir?

    A) Enfeksiyonlar
    B) Aşılama
    C) Anneden geçiş
    D) Plesanta
    E) İmmün serum

    Cevap: B

  • 3)
    I. Boy uzar ve kilo artar.

    II. Ergenlikte değişimler sadece dış görünümde olur.
    III. Bu dönemde bolca sakarlık yapılır.
    Yukarıda verilenlerden hangisi ve hangileri ergenlik dönemi için doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) Yalnız II
    E) I, II ve III

    Cevap: C

  • 4) Fiziksel aktivitelerin bireyler üzerinde;
    I. Bireyler üzerinde iletişim becerilerini geliştirir.
    II. Olumlu düşünebilme
    III. Bireyde yaşama sevincini artırır.
    verilenlerden hangisi veya hangileri gösterir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) Yalnız II
    E) I, II ve III

    Cevap: E

  • 5) Aşağıda verilenlerden hangisi egzersiz sırasında vücudumuzda olan değişikliklerden biri değildir?

    A) Kalp atımı hızlanır.
    B) Kaslar daha güçlü kasılır.
    C) Kalk vücuda kanı hızlı pompalar.
    D) Akciğerler solunumu yavaşlatır.
    E) Vücudun enerji ihtiyacı artar

    Cevap: D

  • 6) Aşağıdakilerden hangisi hastalık bulaşma yollarından biri değildir?

    A) Kan yoluyla
    B) Vektörler yoluyla
    C) Temas yoluyla
    D) Zihinsel temas yoluyla
    E) Cinsel ilişki yoluyla

    Cevap: D

  • 7) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Yeterli beslenme herkes için aynıdır.
    B) Aşırı beslenme yetersiz beslenme kadar vücuda zarar vermektedir.
    C) Dengeli beslenmek için öğün atlanmamalıdır.
    D) Besin tüketimi enerji harcanmasına uygun olarak ayarlanmalıdır.
    E) Dengeli beslenmede meyve, sebze ve protein içeren besinler her gün tüketilmelidir.

    Cevap: A

  • 8)
    I. Kırıklık ve halsizlik

    II. Ateş
    III. Ani başlayan baş ağrısı
    IV. Kas ağrısı
    Yukarıda verilenlerden hangisi ve hangileri kırım kongo kanamalı ateşinin belirtileri arasındadır?

    A) I ve II
    B) II ve IV
    C) I, II ve IV
    D) III ve IV
    E) I, II, III, IV

    Cevap: E

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi ağız ve diş sağlığı için gerekli değildir?

    A) A, C, D vitamini içeren yiyecekler tüketilmelidir.
    B) Florlu diş macunu kullanılmamalıdır.
    C) Diş ipi kullanılmalıdır.
    D) Diş dostu sakızlar çiğnenmelidir.
    E) Altı ayda bir diş doktoruna gidilmelidir.

    Cevap: B

  • 10) K vitamini fazla alındığında;
    I. Damar tıkanıklığı
    II. Kanın pıhtılaşması
    III. Baş ağrısı
    verilenlerden hangisi veya hangileri görülür?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) Yalnız II
    E) I, II ve III

    Cevap: A




  • Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.