...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Bir şeyin olmasını istediğimiz zaman kime dua etmeliyiz?
    A) Türbelere
    B) Mezarlığa
    C) Allah’a
    D) Evliyalara
    Cevap: C
  • 2) Aşağıdakilerden hangisini yapmamız dinimizce doğru değildir?
    A) Okulumuzu, camiyi ve yaşadığımız her yeri temiz ve düzenli tutmak
    B) Engellilere yardımcı olmak
    C) Trafik kurallarına ve toplumsal kurallara uymak
    D) Komşularımızı rahatsız etmek
    Cevap: D
  • 3) ”Temizlik imanın yarısıdır.” sözünü aşağıdakilerden hangisi söylemiştir?

    A) Hz.Muhammed (sas)
    B) Mehmet Akif Ersoy
    C) Mevlana
    D)Yunus Emre
    Cevap: A
  • 4) Peygamberimiz nerede doğmuştur?
    A) Cidde’de
    B) Taif’te
    C) Medine’de
    D) Mekke’de
    Cevap: D
  • 5) Peygamberimiz kaç yılında doğdu?
    A) 514
    B) 535
    C) 571
    D) 632
    Cevap: C
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi temiz olmanın sonuçlarından biri değildir?
    A) İnsanlarla daha sağlıklı ilişkiler kurabiliriz.
    B) Allah’ın sevgisini kazanmış oluruz.
    C) Sağlıklı bir yaşam süreriz.
    D) İnsanlar tarafından dışlanırız.
    Cevap: D
  • 7) Aşağıdakilerden hangisi temizlik türü açısından diğerlerinden farklıdır?
    A) Elleri yıkamak.
    B) Kötü sözlerden uzak durmak.
    C) Çevreyi temiz tutmak.
    D) Elbiseleri temiz tutmak.
    Cevap: B
  • 8) Aşağıdakilerden hangisini yapmamız dinimizce doğru değildir?
    A) Okulumuzu, camiyi ve yaşadığımız her yeri temiz ve düzenli tutmak
    C) Engellilere yardımcı olmak
    B) Trafik kurallarına ve toplumsal kurallara uymak
    D) Komşularımızı rahatsız etmek
    Cevap: D
  • 9) Fatiha sûresini yazınız.






    Cevap:
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır.
    A. Dürüstlük
    B. Dişleri fırçalamak
    C. Banyo yapmak
    D. Tırnak kesmek
    Cevap: A
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi dürüst bir insanın yapması gereken davranışlardan biri değildir?
    A) Herkes için iyilik düşünür.
    B) Söyledikleri ile davranışları farklı olur.
    C) Yalan söylemez.
    D) Verdiği sözü yerine getirir.
    Cevap: B
  • 12) Müslümanların ibadet ettikleri yere ne denir?
    A) Kilise
    B) Havra
    C) Mabet
    D) Cami
    Cevap: D
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi hem ibadettir, hem de temiz olmamızı sağlar?
    A) Hac
    B) Abdest
    C) Zekât
    D) Oruç
    Cevap: B
  • 14) Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’e küçüklüğünden itibaren niçin “Muhammedü’l-Emin” deniliyordu?
    A) Çalışkan olduğu için
    B) Peygamber olduğu için
    C) Güvenilir olduğu için
    D)Vahiy aldığı için
    Cevap: C
  • 15) ‘’ İnna …………… kel kevser………………………lirabbike venhar.İnne …………………… hüvel ebter.’’
    Yukarıda Kevser suresinde boş bırakılan yerlere sırasıyla hangisi gelmelidir?

    A- şanieke – fesalli – a’tayna
    B- a’tayna – fesalli – şanieke
    C- fesalli – a’tayna – şanieke
    D- şanieke – a’tayna – fesalli
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder