...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi BİT'in avantajlarından biri değildir?

    A) Maliyeti artırır.
    B) Zamandan tasarruf sağlar
    C) Anlık iletişimi kolaylaştırır
    D) Veri girişi kolaylaştırır

    Cevap: A

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi açık kaynaklı bir işletim sistemidir?

    A) Linux
    B) IOS
    C) Macos
    D) Windows

    Cevap: A

  • 3) Aşağıdaki dosya uzantılarından hangisi Libreoffice ait değildir?

    A) .odt
    B) .pdf
    C) .odg
    D) .odp

    Cevap: B

  • 4) İşletim sistemi seçilirken aşağıda verilenlerden hangisini göz önüne almamıza gerek yoktur?

    A) İşletim sisteminin arayüzü
    B) İşletim sisteminin kullanım amacı
    C) Güvenlik durumu
    D) Yaygın olması

    Cevap: D

  • 5) Aşağıda verilen kod bloğu çalıştırıldığında hangi geometrik şekli çizer?


    A) Çember
    B) Kare
    C) Üçgen
    D) Yamuk

    Cevap: A

  • 6)
    I. Film izlemek
    II. Araştırma yamak
    III. Eğlenmek
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanım alanlarındandır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    D) I ve III

    Cevap: C

  • 7)
    I. Hastane
    II. Ev
    III. Okul
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangilerinde bilgi ve iletişim teknolojilerinden yararlanılır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    D) I ve III

    Cevap: C

  • 8) Kişinin cep telefonundan uzaklaşma kaygısına ........................ denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Fomo
    B) Ego
    C) Nomofobi
    C) Cheesepodding

    Cevap: C

  • 9) Gelişmeleri takip edememe kaygısı olarak bilinin hastalığa ............................. denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Fomo
    B) Ego
    C) Nomofobi
    D) Cheesepodding

    Cevap: A

  • 10) Sürekli olarak mp3 - şarkı - dinleme hastalığına ...................... denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Fomo
    B) Ego
    C) Nomofobi
    D) Cheesepodding

    Cevap: D

  • 11) Aşağıda verilen şekilde arının iki çiçekteki iki nektarı alabilmesi için sırasıyla 1 ve 2 yazan yere hangisi gelmelidir?



    A) sola dön - ilerle
    B) ilerle - sağa dön
    C) ilerle - ilerle
    D) sağa dön - sola dön

    Cevap: C

  • 12) Aşağıda verilen şekilde arının iki çiçekteki iki nektarı alabilmesi için soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?


    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: B

  • 13)
    I. Görüntülü konferans
    II. Sesli konuşmalar
    III. 3B görüntüler
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri bilgi ve iletişim teknolojilerinin iletişim alanındaki örneklerindendir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    D) I ve III

    Cevap: B

  • 14) Bilgiye ulaşılmasını ve bilginin oluşturulmasını sağlayan her türlü görsel, işitsel, basılı ve yazılı araçlara .................................... denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) bilgi ve iletişim teknolojileri
    B) sosyal medya
    C) medya okuryazarlığı
    D) yazılım

    Cevap: A

  • 15)
    I. Etkileşimli ders yapmak
    II. Bilgisayarlı tomografi
    III. Uzaktan eğitim
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri bilgi ve iletişim teknolojilerinin eğitim alanındaki örneklerindendir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    D) I ve III

    Cevap: D

  • 16)
    I. Apple Siri
    II. Microsoft Cortana
    III. Google Now
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri yapay zekaya örnektir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 17)
    I. Karekod okuyucular
    II. 3B yazıcılar
    III. Yeşil perde çekimleri
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri bilgi ve iletişim teknolojilerinin sanayi alanındaki örneklerindendir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    D) I ve III

    Cevap: B

  • 18) Aşağıda verilen şekilde arının çiçekte bulunan tüm nektarları alması istenmektedir. 
    Buna göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?




    A) sağa dön
    B) sola dön
    C) ilerle
    D) nektar al

    Cevap: D

  • 19) Kişinin sürekli olarak kendi ismini internetten aratmasına ............................... denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Fomo
    B) Ego Sörfü
    C) Nomofobi
    D) Cheesepodding

    Cevap: B

  • 20) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur?

    A) İşletim sistemi donanımla alakası yoktur.
    B) İşletim sistemlerinin hepsi bir ücrete tabidir.
    C) İşletim sistemi dosyalara erişim sağlar.
    D) Her yeni bilgisayarda işletim sistemi kuruludur.

    Cevap: C




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.