...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdaki ulaşım araçlarından hangisi diğerlerinden farklıdır?

    A) Kamyonet
    B) Helikopter
    C) Tır

    Cevap: B

  • 2) Atatürk ömrünün büyük bölümünü ....................... mesleğinde tamamlamıştır.
    Verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) öğremenlik
    B) doktorluk
    C) askerlik

    Cevap: C

  • 3) Fast food tarzı yiyecekler bünyeye büyük oranda zarar vermektedir.
    Aşağıdakilerden hangisi fast food tarzı yiyeceklerden biri değildir?

    A) Mantı
    B) Burger
    C) Nugget

    Cevap: A

  • 4) İstiklal Marşımızı .................................. yazmıştır.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Atatürk
    B) Mehmet Akif Ersoy
    C) İsmet İnönü

    Cevap: B

  • 5) İstiklal Marşımızı ........................... sabah ve .................. çıkışta okuruz.
    Yukarıda verilen boşluğa sırasıyla hangisi gelmelidir?

    A) salı - çarşamba
    B) pazartesi - cuma
    C) pazar - perşembe

    Cevap: B

  • 6) Sınıf başkanını nasıl seçeriz?

    A) Öğretmenin seçtiği kişi başkan olur.
    B) Müdürün seçtiği kişi başkan olur.
    C) Sınıfın oy çoğunluğu ile seçtiği kişi başkan olur.

    Cevap: C

  • 7) Trafikte aşağıdaki ışıklardan hangisi yayalar için yoktur?

    A) Sarı
    B) Kırmızı
    C) Yeşil

    Cevap: A

  • 8) Aşağıdakilerden hangisinin yazarı farklıdır?

    A) Nutuk
    B) Gençliğe hitabe
    C) İstiklal Marşı

    Cevap: C

  • 9) Aşağıda verilen organlardan hangisi baş kısmında bulunmaz?

    A) Böbrek
    B) Göz
    C) Kulak

    Cevap: A

  • 10) Aşağıda verilen klüp ve ilgi alanları eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) Spor Kulübü - Futbol turnuvası düzenlemesi
    B) Kodlama Kulübü - Geleneksel oyunlar düzenlemesi
    C) Kitap Kulübü - Kitap okuma kampanyası düzenlemesi

    Cevap: B

  • 11) Aşağıda verilen okullardan hangisinde Atatürk eğitim almamıştır?

    A) Harp Akademisi
    B) Şemsi Efendi İlkokulu
    C) Subay Lisesi

    Cevap: C

  • 12)
    I. Düzenli olarak sinamaya gitmek.
    II. Günde iki defa dişleri fırçalamak.
    III. Elleri yemekten önce ve sonra yıkamak.
    Yukarıda verilenlerden hangisi ve ya hangileri kişisel bakım ile alakalıdır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III

    Cevap: B

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi kişisel bakım değildir?

    A) El ve ayak temizliğine özen göstermek.
    B) Saçları düzenli olarak yıkamak.
    C) Ödevlerini düzenli olarak yapmak.

    Cevap: C

  • 14) Ben dengeli besleniyorum diyen birisi için aşağıdakilerden hangisi doğru olamaz?

    A) Yemek öğünlerine dikkat eder.
    B) Et ve balık ürünleri yemez.
    C) Her türlü besinden yeteri kadar yararlanır.

    Cevap: B

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi planlı bir insanın yapacağı hareketlerden biri değildir?

    A) Ödevlerini düzenli yapar
    B) Kitap okuma alışkanlığı edinir.
    C) Sınavlarına dersten hemen önce çalışır.

    Cevap: C




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.