...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Bilgisayar başında çalışırken her bir saatlik süre sonucunda   .............. arasında ara verilmelidir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) 1 - 2 dk
    B) 3 - 4 dk
    C) 5 - 9 dk
    D) 5 - 15 dk

    Cevap: D

  • 2) Bilgisayar donanımının istenilen amaçlar doğrultusunda çalıştırılmasıyla kullanıcının bilgisayarda işlemler yapabilmesini sağlayan programların tümüne ..................... denir.
    Yukarıda verilen boşluklara hangisi getirilmelidir?

    A) uygulama
    B) yazılım
    C) donanım
    D) aplikasyon

    Cevap: B

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi eğitim alanında kullanılan bilişim teknolojilerinden biri değildir?

    A) Fotokopi makinesi
    B) Akıllı tahta
    C) Projeksion cihazı
    D) Röntgen

    Cevap: D

  • 4) Bir bilgisayar sistemini oluşturan ve fiziksel olarak dokunulabilen araçların tümüne .................... denir.
    Yukarıda verilen boşluklara hangisi getirilmelidir?

    A) uygulama
    B) yazılım
    C) donanım
    D) aplikasyon

    Cevap: C

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarı kullanırken dikkat edilmesi gereken kurallardan biri değildir?

    A) Dik oturulmalıdır.
    B) Kollar aşağı doğru sarkmalıdır.
    C) Ekran göz hizasında olmalıdır.
    D) Ekran ile göz arasında 50 ile 70 cm arasında bir uzaklık olmalıdır.

    Cevap: B

  • 6) İnsanın yaşamını kolaylaştırmak amacı ile geliştirdiği araç gereçlerin tümüne ..................... denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Teknoloji
    B) İcat
    C) Bilgi
    D) Bilişim

    Cevap: A

  • 7) Neredeyse dünyadaki tüm bilgisayarların ağ ile birbirlerine bağlanarak oluşturdukları veri alış verişine ne denir?

    A) İnternet
    B) Etkileşim
    C) Youtube
    D) Arayüz

    Cevap: B

  • 8)
    I. Bilgisayar
    II. Kalem
    III. Tablet
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri teknolojik üründür?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 9) Bilgisayara ait tüm donanımların ve yazılım kaynaklarını kullanarak bilgisayarın yönetimini sağlayan yazılımlara ne denir?

    A) Ücretli yazılımlar
    B) İşletim sistemleri
    C) Antivirüs programları
    D) Zararlı programlar

    Cevap: B

  • 10) Bilgisayarda verilerin kalıcı olarak depolanmasını ve istenildiğinde silinebilmesini sağlayan donanıma .................... denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) ram bellek
    B) işlemci
    C) sabit disk
    D) güç kaynağı

    Cevap: C

  • 11) Aşağıdaki dış donanımlardan hangisi bilgisayarda yapılan tüm işlemleri görmemizi sağlar?

    A) Klavye
    B) Ses kartı
    C) Ekran
    D) Fare

    Cevap: C

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi ulaşım alanında kullanılan bilişim teknolojilerinden biri değildir?

    A) Radar
    B) MR
    C) Navigasyon
    D) Mobese

    Cevap: B

  • 13)
    I. Göz bozukluğu
    II. Tembellik
    III. Dikkat bozukluğu
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri bilgisayar bağımlısı olmanın sonucunda ortaya çıkan sonuçlar arasındadır?

    A) II ve III
    B) I ve II
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 14)
    I. ATM
    II. Kredi kartı
    III. Para sayma makineleri
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri bankacılık alanında kullanılan bilişim teknolojileri ürünü arasındadır?

    A) I ve III
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    D) I ve II

    Cevap: C

  • 15) Kullanıcının bilgisayar üzerinde çalışması sırasında yaptığı işlemlere ait verilerin geçici olarak tutulduğu iç donanıma .............. denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) ram bellek
    B) işlemci
    C) sabit disk
    D) anakart

    Cevap: A

  • 16) Bilgisayarın tüm donanım birimleri arasında iletişimi sağlayan temel donanım parçasına ................. denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) ram bellek
    B) işlemci
    C) sabit disk
    D) anakart

    Cevap: D

  • 17) Bilişim ................. ve ..................... birlikte kullanılarak bilginin üretilmesi, saklanması, iletilmesi, ve ihtiyaca uygun olarak biçimlendirilmesidir.
    Yukarıda verilen boşluklara hangisi getirilmelidir?

    A) bilgi - internet
    B) iletişim - bilgisayar
    C) bilgi - iletişim
    D) iletişim - elektrik

    Cevap: C

  • 18)
    I. Alarm sistemleri
    II. X- Ray
    III. Kamera
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri güvenlik alanında kullanılan bilişim teknolojileri ürünü arasındadır?

    A) I ve III
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    D) I ve II

    Cevap: C

  • 19) Aşağıdakilerden hangisi bir iç donanımdır?

    A) Harici hoparlör
    B) İşlemci
    C) Kablosuz fare
    D) Klavye

    Cevap: B

  • 20) Günlük kullandığımız tablet, telefon, bilgisayar gibi cihazlarda yazılımların kullanıcılar tarafından kullanılmasına olanak sağlayan yüzeylere ..................... denir.
    Yukarıda verilen boşluklara hangisi getirilmelidir?

    A) etkileşim
    B) yazılım
    C) donanım
    D) arayüz

    Cevap: D




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.