...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Türkçe DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin harf sayısı dört'tür?

    A) Zaman
    B) Masal
    C) Baba

    Cevap: C

  • 2) Ben top oynadım. Cümlesinde hangi kelimenin hece sayısı daha fazladır?

    A) Ben
    B) top
    C) oynadım

    Cevap: C

  • 3) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin zıt anlamlısı sıcak 'tür.

    A) soğuk
    B) tatlı
    C) kısa

    Cevap: A

  • 4)
    I. Çocuk
    II. Öğrenci
    III. Ses
    Yukarıda verilen kelimeler hece sayısına göre azdan çoka doğru sıralandığında hangi şıktaki gibi olur?

    A) I, II, III
    B) III, I, II
    C) II, III, I

    Cevap: B

  • 5) Ayşe sözcüğü ile ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) İki heceden oluşmaktadır.
    B) Dört harften oluşmaktadır.
    C) Bir tür ismidir.

    Cevap: C

  • 6) Aşağıdaki kelimelerden hangisi tür yönüyle diğerlerinden farklıdır?

    A) Bilgisayar
    B) Fare
    C) Ankara

    Cevap: C

  • 7) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin zıt anlamlısı mutlu 'dur.

    A) üzgün
    B) heyecanlı
    C) agresif

    Cevap: A

  • 8)
    I. Akarsu
    II. Gölet
    III. Baraj
    Yukarıda verilen kelimelerden hangisinin harf sayısı en fazladır?

    A) III
    B) II
    C) I

    Cevap: C

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi bir özel isim değildir?

    A) Bulmaca
    B) Almanya
    C) Eren

    Cevap: A

  • 10) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin hece sayısı en fazladır?

    A) Porselen
    B) İnşaat
    C) Hastahane

    Cevap: C

  • 11) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin hece sayısı en azdır?

    A) Coğrafya
    B) Sezgi
    C) Yerküre

    Cevap: B

  • 12) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin zıt anlamlısı küçük 'tür.

    A) tatlı
    B) büyük
    C) uzun

    Cevap: B

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi bir özel isim değildir?

    A) Gümüşhane
    B) Arı
    C) Karabaş

    Cevap: B

  • 14)
    I. Kanepe
    II. Ambulans
    III. İtfaiye
    Yukarıda verilen kelimelerden hangisinin harf sayısı en azdır?

    A) I
    B) II
    C) III

    Cevap: A

  • 15) Aşağıda verilen kelime ve zıt anlam eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) acı - ekşi
    B) uzun - kısa
    C) gece - gündüz

    Cevap: A




  • Türkçe Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.