...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Türkçe 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Ben top oynadım. Cümlesinde hangi kelimenin hece sayısı daha fazladır?
    A) Ben
    B) top
    C) oynadım
    Cevap: C
  • 2) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin zıt anlamlısı küçük 'tür.
    A) tatlı
    B) büyük
    C) uzun
    Cevap: B
  • 3) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin zıt anlamlısı sıcak 'tür.
    A) soğuk
    B) tatlı
    C) kısa
    Cevap: A
  • 4) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin zıt anlamlısı mutlu 'dur.
    A) üzgün
    B) heyecanlı
    C) agresif
    Cevap: A
  • 5) Aşağıda verilen kelime ve zıt anlam eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?
    A) acı - ekşi
    B) uzun - kısa
    C) gece - gündüz
    Cevap: A
  • 6) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin hece sayısı en fazladır?
    A) Porselen
    B) İnşaat
    C) Hastahane
    Cevap: C
  • 7) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin hece sayısı en azdır?
    A) Coğrafya
    B) Sezgi
    C) Yerküre
    Cevap: B
  • 8)
    I. Çocuk
    II. Öğrenci
    III. Ses
    Yukarıda verilen kelimeler hece sayısına göre azdan çoka doğru sıralandığında hangi şıktaki gibi olur?
    A) I, II, III
    B) III, I, II
    C) II, III, I
    Cevap: B
  • 9)
    I. Kanepe
    II. Ambulans
    III. İtfaiye
    Yukarıda verilen kelimelerden hangisinin harf sayısı en azdır?
    A) I
    B) II
    C) III
    Cevap: A
  • 10)
    I. Akarsu
    II. Gölet
    III. Baraj
    Yukarıda verilen kelimelerden hangisinin harf sayısı en fazladır?
    A) III
    B) II
    C) I
    Cevap: C
  • 11) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin harf sayısı dört'tür?
    A) Zaman
    B) Masal
    C) Baba
    Cevap: C
  • 12) Ayşe sözcüğü ile ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) İki heceden oluşmaktadır.
    B) Dört harften oluşmaktadır.
    C) Bir tür ismidir.
    Cevap: C
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi bir özel isim değildir?
    A) Bulmaca
    B) Almanya
    C) Eren
    Cevap: A
  • 14) Aşağıdakilerden hangisi bir özel isim değildir?
    A) Gümüşhane
    B) Arı
    C) Karabaş
    Cevap: B
  • 15) Aşağıdaki kelimelerden hangisi tür yönüyle diğerlerinden farklıdır?
    A) Bilgisayar
    B) Fare
    C) Ankara
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder