DGS Matematik Soruları 9 (2013 DGS Sayısal 1- yüzde problemler, yaş problemler, işçi problemleri, rasyonel sayılar ve fonksiyonlar)
  • 1) Rakamları arasında

    ilişkisi olan kaç tane üç basamaklı ABC doğal sayısı vardır?

    A) 3
    B) 4
    C) 5
    D) 6
    E) 7

    Cevap: B

  • 2) Ayşe, merdivenleri ikişer ikişer çıkıp üçer üçer iniyor. Çıkarken attığı adım sayısı, inerken attığı adım sayısından 6 fazladır.
    Buna göre, Ayşe’nin attığı toplam adım sayısı  kaçtır?

    A) 24
    B) 30
    C) 36
    D) 42
    E) 48

    Cevap: B

  • 3)

    işleminin sonucu kaçtır?

    A) 0,01
    B) 0,1
    C) 10
    D) 1
    E) 100

    Cevap: D

  • 4)

    ifadesinin değeri kaçtır?

    A) 6
    B) 9
    C) 12
    D) 15
    E) 18

    Cevap: E

  • 5) Bir bakkal satın aldığı 30 kg şekeri 2 kiloluk paketlere doldurup satarsa yüzde 25 kâr, 5 kiloluk paketlere doldurup satarsa yüzde 20 kâr elde etmektedir.
    Bu bakkalda 5 kiloluk şekerin satış fiyatı, 2 kiloluk şekerin satış fiyatının kaç katıdır?

    A) 2
    B) 2,1
    C) 2,25
    D) 2,4
    E) 2,5

    Cevap: D

  • 6)





    Cevap: A

  • 7)  a, b birbirinden farklı pozitif tam sayılar ve

    olduğuna göre, a.b çarpımı kaçtır?

    A) 30
    B) 36
    C) 40
    D) 44
    E) 46

    Cevap: C

  • 8)  a ve b pozitif tam sayılar olmak üzere,

    eşitliği veriliyor.
    Buna göre, a’nın alabileceği en büyük değer kaçtır?

    A) 3
    B) 4
    C) 5
    D) 6
    E) 7

    Cevap: D

  • 9)





    Cevap: A

  • 10)  x, y ve z pozitif tam sayıları için

    olduğuna göre, x + y + z toplamının alabileceği en küçük değer kaçtır?

    A) 17
    B) 19
    C) 22
    D) 23
    E) 25

    Cevap: A

  • 11) a ve b pozitif tam sayılarının en küçük ortak katı d olmak üzere,
    I. a.b çarpımı, d sayısını böler.
    II. a + b toplamı, d sayısını böler.
    III. a ve b’nin en büyük ortak böleni, d sayısını böler.
    ifadelerinden hangileri her zaman doğrudur?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız II
    C) Yalnız III
    D) I ve III
    E) II ve III

    Cevap: C

  • 12)





    Cevap: B

  • 13)

    işleminin sonucu kaçtır?

    A) 13
    B) 24
    C) 36
    D) 54
    E) 65

    Cevap: E

  • 14)




    Cevap: D

  • 15) Z, tam sayılar kümesi olmak üzere,

    kümeleri veriliyor.
    Buna göre, A / B fark kümesinin eleman sayısı
    kaçtır?

    A) 9
    B) 10
    C) 12
    D) 15
    E) 16

    Cevap: D

  • 16)

    eşitsizliğini sağlayan en küçük n doğal sayısı kaçtır?

    A) 13
    B) 14
    C) 15
    D) 16
    E) 17

    Cevap: D

  • 17)

    eşitsizliğini sağlayan en küçük ve en büyük x tam sayılarının toplamı kaçtır?

    A) 3
    B) 4
    C) 5
    D) 6
    E) 7

    Cevap: D

  • 18) x ve y birer tam sayı olmak üzere,

    olduğuna göre, x’in alabileceği en küçük değer kaçtır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    E) 5

    Cevap: D

  • 19) Üç basamaklı ABB doğal sayısı 4’e ve 9’a kalansız bölünmektedir.
    Buna göre, toplamının alabileceği en büyük değer kaçtır?

    A) 10
    B) 11
    C) 12
    D) 13
    E) 14

    Cevap: A

  • 20) ABC ve CBA üç basamaklı doğal sayılar ve
    ABC + CBA = 876
    olduğuna göre,  toplamı kaçtır?

    A) 11
    B) 12
    C) 13
    D) 14
    E) 15

    Cevap: E





 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.