Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Cssmin has a deprecated constructor in /home/sinavbak/public_html/application/libraries/Cssmin.php on line 62
AÖL Coğrafya Soruları 6 ( 2018-2019 AÖL 2.Dönem 1.Oturum Seçmeli Coğrafya 155)


 



AÖL Coğrafya Soruları 6 ( 2018-2019 AÖL 2.Dönem 1.Oturum Seçmeli Coğrafya 155)
  • 1) Ülkemizde en yaygın üretilen tarım ürünü aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Pirinç
    B) Buğday
    C) Nohut
    D) Soya fasulyesi

    Cevap: B

  • 2)





    Cevap: B

  • 3) Fiziki haritalarda aşağıdakilerden hangisi gösterilmez?

    A) Dağlar
    B) Akarsular
    C) Göller
    D) Fabrikalar

    Cevap: D

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde nüfus artış hızını yükseltir?

    A) Aile planlaması yapılması
    B) Kadın istihdamının arttırılması
    C) Kentsel nüfusun arttırılması
    D) Çok çocuklu ailelere vergi muafiyeti getirilmesi

    Cevap: D

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi üretimi etkileyen beşeri faktörlerdendir?

    A) İklim
    B) Doğal kaynaklar
    C) Sermaye birikimi
    D) Yer şekilleri

    Cevap: C

  • 6)
    I. Japonya
    II. Fransa
    III. Malezya
    IV. Kenya
    V. Almanya
    Yukarıdaki ülkelerden hangileri nüfus artış hızını yükseltmeye yönelik politikalar uygular?

    A) I ve III.
    B) III ve IV.
    C) II ve III.
    D) I, II ve V.

    Cevap: D

  • 7) Enerji akışıyla ilgi aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

    A) Canlı yaşamı için vazgeçilmezdir.
    B) Enerji akışı çift yönlü bir döngüdür.
    C) Güneş dünyanın en büyük enerji kaynağıdır.
    D) Beslenme zincirinin her halkasında enerji değişime uğrar.

    Cevap: B

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de tarım sektörünün özelliklerinden biridir?

    A) Ülkenin tamamında modern tarım yapılmaktadır.
    B) Nemli ve yağışlı bölgelerde nadas yöntemi uygulanmaktadır.
    C) Akdeniz bölgesinde seracılık faaliyetleri yaygındır.
    D) Nöbetleşe ekim üretim miktarını olumsuz etkilemektedir.

    Cevap: C

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi tükenmeyen doğal kaynaklardandır?

    A) Doğalgaz
    B) Kömür
    C) Petrol
    D) Güneş

    Cevap: D

  • 10) Sanayi devrimiyle birlikte atmosfere karışan karbondioksit miktarının hızla artması günümüzün en önemli çevre sorunlarından biri olan küresel ısınmaya neden olmaktadır.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi küresel ısınınmanın sonuçlarından biridir?

    A) Buzullarda daralma
    B) Bitki çeşitliliğinin de artma
    C) Sıcaklık değerlerinin düşmesi
    D) Kalıcı kar alt sınırının alçalması

    Cevap: A

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de uygulanan ekonomi politikalarından biri değildir?

    A) 24 Ocak kararlarının uygulanması
    B) Üniversitelerin ülke geneline yaygınlaştırılması
    C) Devletçilik politikasının izlenmesi
    D) Özelleştirilmeler yoluyla ülke gelirlerinin artırılması

    Cevap: B

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’deki sürekli kır yerleşmelerindendir?

    A) Yayla
    B) Köy
    C) Dam
    D) Oba

    Cevap: B

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi sanayinin dağılışını etkileyen beşeri faktörlerden biri değildir?

    A) Ulaşım
    B) Sermaye
    C) İş gücü
    D) Coğrafi konum

    Cevap: D

  • 14)

    Türkiye haritasında numaralanmış alanların hangisinde sanayi daha gelişmiştir?

    A) I.
    B) II.
    C) III.  
    D) IV.

    Cevap: A

  • 15) Aşağıdaki şehirlerin hangisinde yaz kış mevsimleri arasında sıcaklık farkı daha çoktur?

    A) Muğla
    B) Zonguldak
    C) Sivas
    D) Çanakkale

    Cevap: C

  • 16) Atmosferle ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisinin canlı yaşamındaki önemi daha azdır?

    A) Güneş ışınlarını kırarak gökyüzünün mavi görünmesini sağlaması
    B) Bünyesinde oksijen ve ozon gibi gazları bulundurması
    C) Uzaydan gelen meteorların parçalanıp ufalanmasını sağlaması
    D) Dünyanın aşırı ısınmasını ve soğumasını engellemesi

    Cevap: A

  • 17)
     I. İklim
    II. İnsan
    III. Yer şekilleri
    Yukarıdakilerden hangileri canlıların yeryüzünde dağılışını etkileyen coğrafi faktörlerdendir?

    A) Yalnız I.
    B) I ve III.
    C) I ve II.
    D) I, II ve III.

    Cevap: D

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi uluslararası bir eğitim şehridir?

    A) Kudüs
    B) Roma
    C) Oxford
    D) Batman

    Cevap: C

  • 19) Dünya üzerinde herhangi bir yerin denizlere, önemli su ve ticaret yollarına, üretim, tüketim, sermaye merkezine yakınlığı veya uzaklığı; üretim, dağıtım ve tüketim faaliyetlerini olumlu veya olumsuz etkiler.
    Yukarıdaki paragrafta üretim, dağıtım ve tüketim faaliyetleri üzerinde etki olan hangi unsurdan bahsedilmektedir?

    A) Coğrafi konum
    B) Yer şekilleri
    C) Bitki örtüsü
    D) İklim

    Cevap: A

  • 20) GAP ile birlikte üretimi artarak Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ni Türkiye’de ilk sıraya çıkaran tarım ürünü aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Pamuk
    B) Yulaf
    C) Çeltik
    D) Yeşil mercimek

    Cevap: A





 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.