Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Cssmin has a deprecated constructor in /home/sinavbak/public_html/application/libraries/Cssmin.php on line 62
AÖO -Açık Öğretim Ortaokulu- Matematik Soruları 3 (2018 -2019 1.Dönem 1.Oturum 551)


 



AÖO -Açık Öğretim Ortaokulu- Matematik Soruları 3 (2018 -2019 1.Dönem 1.Oturum 551)
  • 1) Saat 09.20’de işe başlayan bir işçi aralıksız çalışarak saat 11.30’da işi bitiriyor.
    Bu işçi, işi kaç dakikada bitirmiştir?

    A) 140
    B) 130
    C) 120
    D) 110

    Cevap: B

  • 2) Aşağıdaki sıralamalardan hangisi yanlıştır?



    Cevap: B

  • 3)





    Cevap: A

  • 4) Aşağıdaki grafikte bir bahçedeki ağaçların türlerine göre sayıları verilmiştir.

    Grafiğe göre bahçede toplam kaç ağaç vardır?

    A) 27
    B) 29
    C) 37
    D) 39

    Cevap: D

  • 5)



    Cevap: C

  • 6) 200 liranın %20’si kaç liradır?

    A) 25
    B) 40
    C) 75
    D) 100

    Cevap: B

  • 7) 168 X 10 işleminin sonucu kaçtır?

    A) 158
    B) 178
    C) 1480
    D) 1680

    Cevap: D

  • 8) 1, 2, 3, 4, 5 rakamları kullanılarak rakamları farklı olan beş basamaklı kaç farklı sayı yazılabilir?

    A) 5
    B) 20
    C) 100
    D) 120


    Cevap: D

  • 9) Kenar uzunlukları 16 cm ve 12 cm olan dikdörtgenin alanı kaç santimetrekaredir?

    A) 56
    B) 76
    C) 182
    D) 192

    Cevap: D

  • 10)



    Cevap: A

  • 11) 168 litre zeytinyağının tamamı 15 litre yağ alabilen tenekelere boşaltılacaktır.
    Bu iş için en az kaç tenekeye ihtiyaç vardır?

    A) 9
    B) 10
    C) 12
    D) 13

    Cevap: C

  • 12) Okunuşu “otuz altı tam yüzde beş” olan sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 36,05
    B) 36,105
    C) 36,15
    D) 360,15

    Cevap: A

  • 13) 1,354 > 1,□63 sıralamasının doğru olması için □ yerine aşağıdaki rakamlardan hangisi yazılmalıdır?

    A) 5
    B) 4
    C) 3
    D) 2

    Cevap: D

  • 14)





    Cevap: C

  • 15) 29 santimetre kaç desimetredir?

    A) 0,29
    B) 290
    C) 2,9
    D) 2900

    Cevap: C

  • 16) 64 ÷ (132 - 100) işleminin sonucu kaçtır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: B

  • 17)



    Cevap: C

  • 18) 927 153 sayısında yer alan 2 rakamının basamak değeri kaçtır?

    A) 20 000
    B) 2000
    C) 200
    D) 20

    Cevap: A

  • 19)





    Cevap: A

  • 20)





    Cevap: A





 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.