...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 10. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Bir ligde 7 takım vardır. Her takım diğer takımlarla sadece bir kez maç yaptığında lig sonucunda toplamda kaç maç yapılmış olur?

    A) 13
    B) 17
    C) 21
    D) 25
    E) 28

    Cevap: C

  • 2) 7 kişilik bir grup birbirleriyle tokalaşırsa toplamda kaç tokalaşma olur?

    A) 7
    B) 14
    C) 21
    D) 23
    E) 27

    Cevap: C

  • 3) 8 kişilik bir öğrenci gurubundan 4 kişilik bir grup kaç farklı şekilde oluşturulabilir?

    A) 15
    B) 45
    C) 50
    D) 65
    E) 70

    Cevap: E

  • 4) A = {0,1,3,2,5} olmak üzere 3 basamaklı kaç farklı çift sayı yazılabilir?

    A) 10
    B) 20
    C) 40
    D) 80
    E) 160

    Cevap: C

  • 5) (6! + 5!) : (6! - 5!) = ? işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 6 / 5
    B) 7 / 5
    C) 5 / 6
    D) 5 / 7
    E) 6 / 7

    Cevap: B

  • 6) 7 kalemi ve 9 silgisi olan Ahmet 1 kalem ve 1 silgiyi kaç farklı şekilde seçebilir?

    A) 16
    B) 28
    C) 54
    D) 63
    E) 72

    Cevap: D

  • 7) 2. (n+1)! = 12 . n! olduğuna göre n kaçtır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    E) 5

    Cevap: E

  • 8) Bir kenar uzunluğu 5 cm olan bir kare içerisinden seçilen bir noktanın kenarlara en az 2 birim uzaklıkta olma olasılığı kaçtır?
    A) 1 / 5
    B) 2 / 5
    C) 4 / 5
    D) 2 / 25
    E) 4 / 25
    Cevap: E

  • 9) A = {0,1,2,3,4,5,6}
    olmak üzere 5 basamaklı kaç farklı sayı yazılabilir?

    A) 2160
    B) 2400
    C) 1060
    D) 3020
    E) 2000

    Cevap: A

  • 10) 8 farklı kitap arasından 6 kitap kaç farklı şekilde seçilebilir?
    A) 28
    B) 56
    C) 68
    D) 72
    E) 98
    Cevap: A

  • 11) Bir ailede anne, baba ve 2 çocuk bulunmaktadır. Bu aile anne ve baba yan yana olmak koşuluyla yan yana kaç farklı şekilde oturabilir?
    A) 6
    B) 12
    C) 18
    D) 24
    E) 28
    Cevap: B

  • 12) {1,2,3,4,5,6,7,8} kümesinin elamanları kullanılarak rakamları farklı 3 basamaklı kaç sayı yazılabilir?
    A) 143
    B) 156
    C) 274
    D) 321
    E) 336
    Cevap: E

  • 13) Olduğuna göre n kaçtır?

    A) 3
    B) 4
    C) 8
    D) 9
    E) 12
    Cevap: B

  • 14) Bir toptancı kutu şeklinde silgi satmaktadır. Bir kutu içerisinde 10 paket ve her paket içerisinde de bir düzine silgi bulunmaktadır.
    Bir kırtasiyeci 7 kutu silgi aldığına göre toplamda kaç tane silgi almış olur?

    A) 700
    B) 740
    C) 800
    D) 840
    E) 900
    Cevap: D




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.