...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Bitkilerin büyümesi için;
    I. Su
    II. Güneş
    III. Azot
    verilenlerden hangisine veya hangilerine ihtiyaç duyulur?

    A) I ve III
    B) I ve II
    C) I, II ve III

    Cevap: C

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi milli danslarımızdan biri değildir?

    A) Halay
    B) Salsa
    C) Zeybek

    Cevap: B

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi karşıdan karşıya geçmek için güvenli yollardan biri değildir?

    A) Okul geçidi
    B) Trafik geçidi
    C) Üst geçit

    Cevap: B

  • 4)

    Verilen krokiye göre Sokak Okulun neresinde kalmaktadır?

    A) Güney batı
    B) Kuzey doğu
    C) Batı

    Cevap: A

  • 5) Ülkemiz üç tarafı denizlerle çevrili bir toprak parçasıdır.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi ülkemizin etrafındaki denizlerden biri değildir?

    A) Akdeniz
    B) Hazar denizi
    C) Ege denizi

    Cevap: B

  • 6) Aşağıdaki ülkelerden hangisi Türkiye ile sınır komşusu değildir?

    A) Gürcistan
    B) Almanya
    C) Yunanistan

    Cevap: B

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi bayrağımız için doğru değildir?

    A) Kırmızı ve beyaz renkten oluşur.
    B) Üzerinde ay ve yıldız vardır.
    C) Etrafında beyaz çerçeve vardır.

    Cevap: C

  • 8) ................................ herkes evini, iş yerini, okulunu ve sokaklarını bayraklarla süsler.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Milli bayramlarda
    B) Dini bayramlarda
    C) Her gün

    Cevap: A

  • 9) Ambulansı aramak isteyen Eren telefondan .................... numarasını tuşlamıştır.
    Eren'inin doğru numarayı arayabilmesi için noktalı yere hangisi gelmelidir?

    A) 112
    B) 156
    C) 182

    Cevap: A

  • 10) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Bitkiler canlılar için çok önemlidir.
    B) Bitkiler canlıların tek besin kaynağıdır.
    C) Bitkiler üretici canlılardır.

    Cevap: B

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi kültürümüze ait yemeklerden biri değildir?

    A) Kuru fasulye
    B) Mantı
    C) Pizza

    Cevap: C

  • 12) Emniyet kemeri takmak arabada; ......................... zorunludur.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) sadece şoför için
    B) sadece ön koltukta oturanlar için
    C) herkes için

    Cevap: C

  • 13) Ramazan bayramı ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) Dini bayramımızdır.
    B) Yılda iki defa kutlarız.
    C) Bu günde küsler birbirleri ile barışır.

    Cevap: B

  • 14) Aşağıdakilerden hangisi sağlık alnında bir meslek değildir?

    A) hakim
    B) hemşire
    C) hekim

    Cevap: A

  • 15)
    I. Düğünlerde halay çekmek

    II. Bayramlarda büyüklerin ellerinden öpmek
    III. Büyüklere ve küçüklere karşı saygılı olmak.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri kültürümüzün bir parçasıdır?

    A) I ve III
    B) I ve II
    C) I, II ve III

    Cevap: C

  • 16) Aşağıdakilerden hangisi milli bayramlarımızdan biri değildir?

    A) Yılbaşı
    B) Zafer Bayramı
    C) Cumhuriyet bayramı

    Cevap: A

  • 17)

    Verilen krokiye göre caminin kuzey doğusunda hangisi vardır?

    A) Pazar yeri
    B) Market
    C) Sokak

    Cevap: A

  • 18) Milli bayramlarımız bizim için ......................... günlerdir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) anlamlı
    B) sıradan
    C) önemsiz

    Cevap: A

  • 19) Bitkiler, ............................... 
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilirse yanlış bir cümle kurulmuş olur?

    A) oksijeni azaltır.
    B) havayı temizler.
    C) besin üretir.

    Cevap: A

  • 20) Aşağıdakilerden hangisi toplu taşıma aracı değildir?

    A) Vapur
    B) Tren
    C) Kamyon

    Cevap: C

  • 21) Aşağıdakilerden hangisi güvenli oyun alanlarından biri değildir?

    A) Şantiye alanları
    B) Okul bahçeleri
    C) Parklar

    Cevap: A

  • 22) Aşağıda verilen trafik ışı ve açıklaması eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?

    A) Sarı - hazırlan
    B) Kırmızı - Geç
    C) Yeşil - Bekle

    Cevap: A

  • 23) Aşağıdakilerden hangisi hayvansal bir ürün değildir?

    A) yumurta
    B) zeytin
    C) peynir

    Cevap: B

  • 24) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi ülkemiz için doğru değildir?

    A) Ülkemiz demokrasi ile yönetilmektedir.
    B) Ülkemizin başkenti Ankara'dır.
    C) Ülkemiz Afrika kıtasında yer almaktadır.

    Cevap: C

  • 25) Yaya kaldırımı olmayan yollarda her zaman yolun ................ yürümeliyiz.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) sağından
    B) ortasından
    C) solundan

    Cevap: C




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.