...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Fen Bilimleri DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Işık kaynakları doğal ve yapay olarak iki kategoride ele alınır.
    B) Doğal ışık kaynakları insan eli değmeden oluşan ışık kaynaklarıdır.
    C) Ay doğal bir ışık kaynağıdır.
    D) El feneri yapay bir ışık kaynağıdır.

    Cevap: C

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi sesin şiddetini artırmaz?

    A) Mikrofon
    B) Haporlör
    C) Megafon
    D) Gramafon

    Cevap: D

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi ışık kaynağı değildir?

    A) Güneş
    B) Ateş böceği
    C) Mum
    D) Ütü

    Cevap: D

  • 4)
    I. Belirli bir desibel üzerinde olan seslere ses kirliliği denir.
    II. Ses kirliliği insanı doğrudan etkilerken çevre üzerinde bir etkisi yoktur.
    III. Ses kirliliğini önlemek için ses yalıtımı kullanılabilir.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri ses kirliliği için doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: C

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi toprağı verimli hale getirir?

    A) Evsel atıklar
    B) Tıbbi atıklar
    C) Kimyasal atıklar
    D) Organik atıklar

    Cevap: D

  • 6) Geceleri gökyüzüne bakıldığında gökyüzündeki yıldızların net olarak görünmemesinin sebebi ................................ 'dir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) ışık kirliliği
    B) ses kirliliği
    C) gürültü kirliliği
    D) çevre kirliliği

    Cevap: A

  • 7) Aşağıdaki renklerden hangisi ışıktan daha çok verim almamızı sağlar?

    A) Mavi
    B) KIrmızı
    C) Beyaz
    D) Yeşil

    Cevap: C

  • 8)
    I. Kahverengi
    II. Açık mavi
    III. Siyah
    Yukarıda verilen renklerden hangisi veya hangileri evin duvarını boyamada kullanıldığında aydınlatmada tasarruf edilmez?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: C

  • 9) I. Bazı ışık kaynakları ısı kaynağı da olabilir.

    II. Güneş doğal bir ısı kaynağıdır.
    III. Yıldızlar hem ısı hem de ışık kaynaklarıdır.
    yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) I ve III
    C) II ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: A

  • 10) Aşağıda verilenlerden hangisi ses ile ilgili değildir?

    A) Megafon
    B) Haparlör
    C) Mikrofon
    D) Prizma

    Cevap: D

  • 11)
    I. Psikolojik sorunlar
    II. Fizyolojik sorunlar
    III. Çevresel sorunlar
    Yukarıda verilen renklerden hangisi veya hangileri ses kirliliği sonucunda görülebilir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: E

  • 12)
    I. Atık ekmek
    II. Cam
    III. Plastik
    Yukarıda verilen renklerden hangisi veya hangileri geri dönüştürülebilir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: B

  • 13) Geri dönüşüm ile ilgili olarak;
    I. Çevre kirliliğini azaltır.
    II. Kaynakların kullanımını azaltır.
    III. Her şey geri dönüştürülebilir.
    yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) I ve III
    C) II ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: A

  • 14) Aşağıda verilenlerden hangisi diğerlerine göre doğada daha fazla yok olmadan durur?

    A) Naylon
    B) Cam
    C) Kağıt
    D) Ekmek

    Cevap: A

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi tükenebilir (yenilenemeyen) kaynaklardan biridir?

    A) Doğal gaz
    B) Rüzgar
    C) Jeotermal
    D) Güneş

    Cevap: A

  • 16) Aşağıdakilerden hangisi ışık kirliliği ile ilgili doğru bir bilgi değildir?

    A) Işık kirliliği çevre düzenini tehdit eden kirliliktir.
    B) Işık kirliliği insan sağlığı üzerinden etkisi yoktur.
    C) Işık kirliliğinin temel nedeni insandır.
    D) Işık kirliliği hayvanların sağlıklarını olumsuz yönde etkilemektedir.

    Cevap: B

  • 17) Aşağıdaki aydınlatma araçlarından hangisi diğerlerine göre daha eski teknolojidir?

    A) Meşale
    B) Çakmak
    C) Ampül
    D) El feneri

    Cevap: A

  • 18)
    I. Bilim alanında
    II. Kültürel alanda
    III. Eğlence alanında
    Yukarıda verilenlerden hangisinde veya hangilerinde aydınlatmanın avantajlarından yararlanılır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 19) Doğal kaynaklarla ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) İnsan katkısı olmadan doğada hazır olan enerji kaynaklarıdır.
    B) Doğal kaynaklar sınırsızdır.
    C) Doğal gaz bir doğal kaynaklardır.
    D) Doğal kaynakların belirli bir kullanım ömrü vardır.

    Cevap: B

  • 20) Aydınlatma cihazı alırken;
    I. Uygun fiyatta olmasına,
    II. Enerji tasarruflu olmasına ve 
    III. Uzun ömürlü olmasına
    verilenlerden hangisine veya hangilerine dikkat etmek gerekmektedir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D




  • Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.