...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF İngilizce DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda bazı kelimeler ve zıt anlamları eşleştirilmiştir. Buna göre;
    I. Short -- Tall
    II. Fast -- Slow
    III. Smart -- Studious
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğru olarak eşleştirilmiştir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: C

  • 2)

    Aşağıda verilenlerden hangisi yukarıdaki saatlerden birine denk gelmemektedir?

    A) It's querter past six
    B) It's querter to one
    C) It's querter to five
    D) It's querter past three

    Cevap: A

  • 3) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi güçlü kelimesinin karşılığıdır?

    A) Strong
    B) Tall
    C) Thin
    D) Fat

    Cevap: A

  • 4) In winter it's .......... a lot here.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) snow
    B) windy
    C) cold
    D) rainy

    Cevap: A

  • 5)

    - How is the weather today?
    - The weather is ............
    Yukarıdaki boşluğa görsele göre hangisi gelmelidir?



    A) cold
    B) hot
    C) windy
    D) rainy

    Cevap: C

  • 6)

    It has .................
    Yukarıdaki boşluğa görsele göre hangisi gelmelidir?

    A) beard
    B) bread
    C) hair
    D) moustache

    Cevap: D

  • 7)

    In summer time it's .............. here.
    Verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) hot
    B) windy
    C) cold
    D) rainy

    Cevap: A

  • 8)

    He is a .............
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Nurse
    B) Mailman
    C) Fireman
    D) Police

    Cevap: B

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi haftanın bir günü değildir?

    A) Monday
    B) Tuesday
    C) April
    D) Sunday

    Cevap: C

  • 10)

    - What is this?
    - This is a ................
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) shoe
    B) hat
    C) gloves
    D) sock

    Cevap: D

  • 11)

    He is a .............
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Farmer
    B) Chef
    C) Teacher
    D) Doctor

    Cevap: B

  • 12) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi diğerlerinden farklıdır?

    A) Green
    B) Purple
    C) White
    D) Bread

    Cevap: D

  • 13)

    What time is it?
    Sorunun cevabı hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) It's half past six
    B) It's half to eight
    C) It's half past eight
    D) It's half to seven

    Cevap: B

  • 14) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi young kelimesinin karşılığıdır?

    A) Genç
    B) Yetişkin
    C) Çocuk
    D) Yaşlı

    Cevap: A

  • 15)

    Verilen görselede;
    I. Sunny
    II. Snowy
    III. Rainy
    verilenlerden hava olaylarından hangisine veya hangilerine ulaşılabilir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 16)

    What time is it?
    Sorunun cevabı hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) It's querter past nine.
    B) It's querter to nine.
    C) It's half past ten.
    D) It's half to ten

    Cevap: B

  • 17)

    - What is this?
    - This is a ................
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) shoe
    B) hat
    C) gloves
    D) sock

    Cevap: B

  • 18)

    He is a .............
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Farmer
    B) Mailman
    C) Fireman
    D) Doctor

    Cevap: A

  • 19)

    Verilen görsele göre;
    I. She is a teacher
    II. She works in a school.
    III. She is 13 years old.
    verilenlerden hangisi veya hangilerine ulaşılabilir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: A

  • 20)

    - What is this?
    - This is a ................
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) shoe
    B) hat
    C) gloves
    D) sock

    Cevap: A




  • İngilizce Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.