...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Zekâ Oyunları DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)

    Verilen işlem piramiti doldurulduğunda a + b sonucu hangisi olur?

    A) 2,6
    B) 3,1
    C) 3,6
    D) 4

    Cevap: B

  • 2) Uzun bir kovalamacanın ardından hırsız aşağıda verilen üç evin bulunduğu alanda bir yere saklanmıştır.

    Buna göre hırsız hangi eve saklanmıştır?

    A) C evine
    B) A evine
    C) B evine
    D) Hiçbirine

    Cevap: B

  • 3)

    Verilen şekilde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 11
    B) 19
    C) 9
    D) 13

    Cevap: A

  • 4) Aşağıda verilen şekillerden hangisi bir yönüyle diğerlerinden farklıdır?



    Cevap: C

  • 5)

    Verilen şekle göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 1 Eşek ve 1 Tavuk
    B) 12 tabuk
    C) 7 koyun
    D) 3 koyun ve 8 tavuk

    Cevap: C

  • 6)

    Verilen şekilde a, b ve c ile gösterilen yerlere " +, -, *, ve /" işaretlerinden uygun olanları yerleştirerek eşitlik sağlanmaktadır.
    Buna göre sırasıyla a, b ve c ile gösterilen yerlere hangisi gelmelidir?

    A) +, -, -
    B) *, +, -
    C) -, *, -
    D) +, *, /

    Cevap: C

  • 7)

    Verilen şekildeki 4 şüpheliden biri suçludur. Suçlu ile ilgili olarak;
    * Suçlunun kaşları çatıktır.
    * Suçlunun boyu solundan bulunan kişiden kısadır.
    * Suçlunun dövmesi vardır.
    * Suçlunun saçı at kuyruğu değildir.
    * Suçlunun gözü yeşil değildir.
    verilen bilgilere göre suçlu 1, 2, 3 ve 4 numaralı kişilerden hangisidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: B

  • 8)

    Verilen üçgende yuvarlakların içindeki sayıların toplamı ortak olan karenin içerisine yazılmaktadır.
    Buna göre şekil tamamen doldurulduğunda a + b + c toplamı kaç olur?

    A) 3, 5
    B) 4, 7
    C) 6, 1
    D) 6, 8

    Cevap: B

  • 9)

    Verilen şekildeki hangi sayı bu kümeye ait değildir?

    A) 16
    B) 48
    C) 58
    D) 32

    Cevap: C

  • 10)

    Verilen şekil toplamda kaç üçgenden oluşmaktadır?

    A) 27
    B) 32
    C) 39
    D) 45

    Cevap: A

  • 11) Aşağıda verilen şeklin içerisine hangi parça yerleştirilirse şekil tamamlanır.
    Not: Sağ taraftaki şekiller ters-düz çevrilebilir.




    Cevap: C

  • 12)

    Verilen şekildeki örüntüye göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: C

  • 13) Aşağıdaki örüntü dizilerinden hangisi "4 , 13 , 22 , 31 , 40" örüntü dizisindeki aynı kuralla dizilmiştir?

    A) 6 , 16 , 26 , 36 , 46
    B) 9 , 16 , 23 , 30 , 37
    C) 3 , 7 , 11 , 15 , 19
    D) 7 , 16 , 25 , 34 , 43

    Cevap: D

  • 14) Aşağıdaki örüntü dizilerinden hangisi "32 , 25 , 18 , 11 , 4" örüntü dizisindeki aynı kuralla dizilmiştir?

    A) 37 , 28 , 19 , 10 , 1
    B) 36 , 29 , 22 , 15 , 8
    C) 43 , 34 , 25 , 16 , 7
    D) 13 , 10 , 7 , 4 , 1

    Cevap: B

  • 15)

    Cevap:




  • Zekâ Oyunları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.