...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Zekâ Oyunları DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)

    Verilen şekildeki sayılardan hangisi bir yönüyle diğerlerinden farklıdır?

    A) 97
    B) 63
    C) 59
    D) 71

    Cevap: B

  • 2) 0, 1, 2, 4, 6, 9, 12, 16, ?
    Verilen sayı örüntüsüne göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 18
    B) 19
    C) 20
    D) 22

    Cevap: C

  • 3)

    Verilen şekildeki sayı piramiti tamamlandığında a + b + c işleminin sonucu hangisi olur?

    A) 95
    B) 110
    C) 139
    D) 153

    Cevap: C

  • 4)


    Verilen şekle göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 36
    B) 41
    C) 50
    D) 134

    Cevap: A

  • 5) 12, 34, 10, 11, 12, 5, 6 ,7, 13, 14, a, b
    Yukarıda verilen örüntüye göre a ve b yerlerine sırasıyla hangisi gelmelidir?

    A) 15 - 11
    B) 11 - 15
    C) 13 - 15
    D) 13 - 11

    Cevap: A

  • 6)

    Verilen şekildeki örüntüye göre soru işareti ile gösterilen yere hangi sayı gelmelidir?


    A) 18
    B) 23
    C) 9
    D) 46

    Cevap: A

  • 7) 0, 1, 3, 6, 7, 9, 12, 13, 15, 18, a, b, 24

    Verilen sayı örüntüsüne göre a + b işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 24
    B) 35
    C) 40
    D) 41

    Cevap: C

  • 8)
    Verilen şekildeki örüntüye göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 17
    B) 21
    C) 34
    D) 29

    Cevap: A

  • 9)

    Verilen şekildeki örüntüye göre (a + d) - (b + c) işleminin sonucu hangisidir?

    A) 10
    B) 20
    C) 30
    D) 40

    Cevap: C

  • 10)

    Verilen şekil ile ilgili olarak;
    * 0,25'in katı olanlar maviye,
    * 0, 4'ün katı olanlar kırmızıya,
    * 0, 3 katı olanlar yeşile ve
    * 0, 7'nin katı olanlar sarıya boyanacaktır.
    Tüm boyama işlemi bittikten sonra;
    I. Toplam maviye boyanan kutu sayısı 5'tir.
    II. Kırmızıya boyanan kutu sayısı yeşile boyanan kutu sayısına eşittir.
    III. Sarıya boyanan kutu sayısı beştir.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 11)

    Verilen şekle göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 9
    B) 5
    C) 3
    D) 7

    Cevap: B

  • 12)


    Yukarıda verilen şekilde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 3
    B) 4
    C) 6
    D) 1

    Cevap: C

  • 13) Bir çiçek sepetindeki çiçeklerle ilgili olarak;
    * Sepetteki çiçeklerin ikisi hariç hepsi güldür.
    * Sepetteki çiçeklerin ikisi hariç hepsi papatyadır.
    ve 
    * Sepetteki çiçeklerin ikisi hariç hepsi laledir.
    Buna göre bu sepette toplamda kaç adet çiçek vardır?

    A) 3
    B) 9
    C) 17
    D) 33

    Cevap: A

  • 14) 16, 23, 19, 19, 22, 15, 25, ?
    Verilen sayı örüntüsüne göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 26
    B) 11
    C) 17
    D) 19

    Cevap: B

  • 15)

    Cevap:




  • Zekâ Oyunları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.