...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)

    I. Hareket 

    II. Görünüm
    III. Kontrol
    Verilen kod bloğunda hangi menü veya menülerden komutlar kullanılmıştır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 2)

    Verilen kod blogu çalıştırıldığında ekranda hangi sayı iki saniye boyunca görünür?

    A) 13
    B) 37
    C) 40
    D) 50

    Cevap: D

  • 3)



    Cevap: A

  • 4)

    Verilen kod blogu ile ilgili olarak;
    I. Kod blogu karakteri zıplatmak için yazılmıştır.
    II. Karakterin y konumu -27'den büyük olduğunda karakter tekrar yere inmeye başlar.
    III. Karakterin y konumu -105'ten küçük olduğunda karakter gizlenir.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: A

  • 5)

    Verilen kod blogu çalıştırıldığında hangi sonucu elde verir?

    A) isim
    B) istek
    C) ilisim
    D) ismek

    Cevap: B

  • 6) Aşağıda verilen kod bloglarından hangisinde görünüm menüsünden bir komut kullanılmıştır?





    Cevap: A

  • 7)

    Yukarıda verilen bazı komutlar ve bu komutlara karşılık gelecek açıklamalar karışı olarak verilmiştir.
    Buna göre komutların açıklamalarını doğru eşleştirmek için 1, 2 ve 3 ile gösterilen yerlere hangisi sırasıyla gelmelidir?

    A) b -- a -- c
    B) c -- a -- b
    C) a -- b -- c
    D) d -- a -- b

    Cevap: A

  • 8)

    Verilen kod bloğu çalıştırıldığında son durumda top hangi noktada durur?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: C

  • 9)

    Verilen kod blogu çalıştırıldığında yaşını 12 giren bir kullanıcı hangi cevabı alır?

    A) Hiç bir şey yazmaz
    B) Sadece "Ehliyet alamazsın." yazısı görünür.
    C) Sadece "Ehliyet alabilirsin." yazısı görünür.
    D) İlk önce "Ehliyet alabilirsin." yazısı daha sonra "Ehliyet alamazsın." yazısı görünür.

    Cevap: B

  • 10) Aşağıda verilen kod bloglarından hangisinde Algılama menüsünden bir kod kullanılmıştır?



    Cevap: C

  • 11)

    Verilen kod blogu çalıştırıldığında iki saniye boyunca hangi sonucu elde ederiz?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: B

  • 12)

    Verilen kod bloğu ile ilgili olarak;
    I. Koşul belirten komut kullanılmıştır.
    II. Kontrol menüsünden ve kalem menüsünden komutlar kullanılmıştır.
    III. Karakter sürekli olarak kılık değiştirecektir.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 13)

    Verilen kod blogu çalıştırıldığında hangi sonucu elde verir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: D

  • 14) Aşağıdaki kod bloglarından hangisi karakteri hareket ettirmez?





    Cevap: D

  • 15)



    Cevap: A

  • 16)
    Verilen kod blogu ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Kod bloğunda karakterin hareket etmesi için komutlar kullanılmıştır.
    B) Karakterin ekranda bir müddet görünüp gizlenmektedir.
    C) Karakter kılık değiştirmektedir.
    D) Karakter bu kodları yalnızca bir kez tekrarlamaktadır.

    Cevap: D

  • 17) Aşağıdakilerden hangisinde sahne blue sky olarak değiştirildiğinde karakterin görünmesini sağlar?





    Cevap: C

  • 18)

    Verilen kod blogu çalıştırıldığında karakter hangi yöne doğru hareket eder?

    A) Sağa 
    B) Sola
    C) Yukarı
    D) Aşağı

    Cevap: B

  • 19)

    Verilen kod blogu çalıştırıldığında hangi sonucu elde ederiz?

    A) 0
    B) 8
    C) 48 / 6
    D) Hata verir.

    Cevap: B

  • 20)



    Cevap: A




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.