...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)

    Verilen şekilde sanatçının şekildeki daireleri çizebilmesi için kod blogunda soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 4
    B) 6
    C) 8
    D) 10

    Cevap: A

  • 2)
    Verilen şekilde sanatçının şekildeki üçgenleri çizebilmesi için kod blogunda soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 4
    B) 5
    C) 9
    D) 12

    Cevap: D

  • 3)

    Verilen kod bloğunda soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirildiğinde zombi ay çiçeğine ulaşır?

    A) ilerle
    B) sola dön
    C) sağa dön
    D) geri git

    Cevap: B

  • 4)

    Yukarıda verilen kod blogu ile ilgili olarak;
    I. Koşul-şart bildiren komut kullanılmıştır.
    II. Tekrarla komutu kullanılmıştır.
    III. Tekrarla komutu karakterin ay çiçeğine ulaşıncaya içerisindeki komutu tekrarlar.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?



    A) I ve II
    B) I ve III
    C) II ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 5)

    Verilen kod blogu aşağıdakilerden hangisini yapar?

    A) İki adım ileri gidip çiçekteki 2 nektarı alır.
    B) İki adım ileri gidip çiçekteki 4 nektarı alır.
    C) Dört adım ileri gidip çiçekteki 2 nektarı alır.
    D) Dört adım ileri gidip çiçekteki 4 nektarı alır.

    Cevap: B

  • 6)

    Verilen kod blogunda arının eğer mor çiçekteki nektar miktarı sıfırdan büyükse çiçekteki nektarı alması istenmektedir.
    Buna göre soru işareti ile gösterilen yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

    A) =
    B) >
    C) <
    D) /

    Cevap: B

  • 7)

    Verilen kod bloğu ile ilgili olarak;
    I. Arı iki adım ilerler.
    II. Kod döngü kullanılmıştır.
    III. Koşul komutu bulunmaktadır.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: C

  • 8) Aşağıdakilerden hangisinde koşul - şart komutu kullanılmıştır?





    Cevap: A

  • 9)

    Verilen şekilde arının çiçeklerdeki nektarları alabilmesi ve bal yapabilmesi için 1 ve 2 ile gösterilen yerlere sırasıyla hangisi getirilmelidir?

    A) ilerle - ilerle
    B) bal yap - nektar al
    C) ilerle- nektar al
    D) nektar al - bal yap

    Cevap: D

  • 10)

    Verilen şekilde arının çiçeklerdeki nektarları alabilmesi için 1 ve 2 ile gösterilen yerlere sırasıyla hangisi getirilmelidir?

    A) 4 - ilerle
    B) 5 - nektar al
    C) 4 - nektar al
    D) 5 - ilerle

    Cevap: B

  • 11)

    Verilen kod bloğundaki fonksiyon çağrıldığında karakter hangi geometrik şekli çizer?

    A) Üçgen
    B) Dikdörtgen
    C) Kare
    D) Altıgen

    Cevap: D

  • 12)

    Şekilde sanatçının üç kareyi de çizebilmesi için soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) ilerle
    B) sağa dön
    C) draw a square
    D) sola dön

    Cevap: C

  • 13)

    Verilen kod blogunda numaralandırılmış komutlardan hangisi önceden tanımlanmış fonksiyonu çağırır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: D

  • 14)

    Verilen kod blogu ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Döngü - tekrarla kullanılmıştır.
    B) Karakterin ilerlemesi sağlanmıştır.
    C) Karakterin yığın olduğu sürece istenilen kodu yapması istenmiştir.
    D) Karakter yığını çıkardıktan sonra çukuru dolduracaktır.

    Cevap: D

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi karakterin önünde yol olduğu sürece karakteri bir adım ileri götürür?



    Cevap: A

  • 16)


    Verilen şekilde istenilen işlemin yapıla bilmesi için sırasıyla 1, 2 ve 3 ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 1: a -- 2: f -- 3: d
    B) 1: b -- 2: c -- 3: e
    C) 1: f -- 2: a -- 3: d
    D) 1: e -- 2: c -- 3: a


    Cevap: A

  • 17)





    Cevap: B

  • 18) Aşağıdaki kod bloklarından hangisi üçgen çizmemizi sağlar?





    Cevap: C

  • 19) Aşağıda verilen görselde zombinin çiçeğe ulaşabilmesi için hangi kod blogunu kullanması gerekir?



    Cevap: A

  • 20) Flappy bird oyununda aşağıdaki kod bloglarından hangisi kuşun sadece engele çarptığı zaman oyunu bitiren kod blogudur?



    Cevap: B




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.