...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Zekâ Oyunları DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)

    Verilen şekle göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 108
    B) 114
    C) 120
    D) 125

    Cevap: B

  • 2)

    Verilen şekle göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 14
    B) 18
    C) 20
    D) 23

    Cevap: C

  • 3) Bir düzine yumurtanın fiyatı 0,12 TL'dir.
    Buna göre 1 TL kaç adet yumurta alınır?

    A) 10
    B) 50
    C) 100
    D) 150

    Cevap: C

  • 4)

    Verilen şekle göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 0
    B) 6
    C) 12
    D) 48

    Cevap: B

  • 5) Ahmet telefoncudan bir telefon ve telefon kılıfı almıştır.
    * Toplamda 110 Tl ödemiştir.
    * Sadece telefonun fiyatı telefon kılıfının fiyatından 100 Tl fazladır.
    Buna göre bu telefonun fiyatı kaçtır?

    A) 100
    B) 105
    C) 107
    D) 110

    Cevap: B

  • 6) 4 usta 4 tane masayı 4 saatte yapabilmektedir.
    Buna göre 8 usta 8 saatte kaç tane masa yapabilir?

    A) 8
    B) 12
    C) 14
    D) 16

    Cevap: D

  • 7)

    Olduğuna göre bu toplama işleminin sonucu hangisidir?

    A) 111
    B) 222
    C) 333
    D) 444

    Cevap: A

  • 8) Bir evcil hayvan dükkanında hayvanlar ve ücretleri aşağıdaki gibidir:
    * Ördek: 9 TL
    * Örümcek: 36 TL
    * Arı: 27 TL
    Bu ücretlendirmeler belirli bir örüntüye göre yapılmaktadır.
    Buna göre yavru köpeğin ücreti hangisi olabilir?

    A) 14
    B) 16
    C) 18
    D) 20

    Cevap: C

  • 9) Bir kase içerisindeki çileklerle beraber toplam ağırlığı 294 gramdır. Kasenin ağırlığı toplam ağırlığın 1/6'sı alınarak çıkan sonucun toplam ağırlığı bölmesiyle bulunur.
    Buna göre kasenin ağırlığı kaç gramdır?

    A) 6
    B) 7
    C) 42
    D) 63

    Cevap: C

  • 10) Muhammet kendine yaşını soranlara;
    Benim yaşımı, yaşımın 1,5 katıyla çarptığında sonuç 24 olmaktadır.
    demektedir.
    Buna göre Muhammet'in yaşı kaçtır?


    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: D

  • 11) 8723, 3872, 2387, ?
    Verilen örüntüye göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 7238
    B) 8270
    C) 2873
    D) 8722

    Cevap: A

  • 12) Bir büyük baba, iki baba ve iki oğul marketten su alacaklardır.
    Her bireye bir şişe su alınacağına göre  en az kaç şişe su alınmıştır?

    A) 3
    B) 4
    C) 5
    D) 6

    Cevap: A

  • 13)

    Verilen örüntüye göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: B

  • 14)

    Olduğuna göre a + b işleminin sonucu hangisidir?

    A) 10
    B) 15
    C) 20
    D) 25

    Cevap: C

  • 15) Mustafa'nın 27,75 TL'si vardır. Mustafa parasıyla:
    * Tanesi 1,5 TL olan kurabiyelerden 3 adet, 
    * Tanesi 0,5 TL olan gazetelerden 5 adet,
    * Tanesi 1,25 olan çiçeklerden 5 adet ve 
    * Geri kalan parasıyla da bir adet gözlük almıştır.
    Buna göre gözlüğün fiyatı hangisidir?

    A) 15
    B) 15,50
    C) 16
    D) 16,75

    Cevap: B

  • 16)

    Verilen örüntüye göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: B

  • 17) 5, 7, 12, 19, 31, 50, ?
    Verilen örüntüye göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 72
    B) 81
    C) 93
    D) 104

    Cevap: B

  • 18) 23, 45, 89, 177, ?
    Verilen örüntüye göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 320
    B) 353
    C) 371
    D) 393

    Cevap: B

  • 19) Bir hayvanat bahçesi ile ilgili olarak:
    * İlk durumda 100 çift hayvan vardır.
    * Her bir hayvandan birer çift olmak üzere tüm hayvanlar doğum yapmıştır.
    * Daha sonra doğan yeni hayvanların 120 tanesi yaşamını yitirmiştir.
    Buna göre son durumda hayvanat bahçesinde toplamda kaç hayvan kalmıştır?

    A) 700
    B) 790
    C) 800
    D) 880

    Cevap: D

  • 20)

    Verilen şekilde kaç tane üçgen vardır?

    A) 27
    B) 35
    C) 40
    D) 44

    Cevap: D




  • Zekâ Oyunları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.