Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Cssmin has a deprecated constructor in /home/sinavbak/public_html/application/libraries/Cssmin.php on line 62
2018-2019 3. Sınıf Matematik 2. Dönem 2. Sınav [25]


 



...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Matematik DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Okulda kitap ayracı yapmayı öğrenen Ceren akşam evde 32 tane kitap ayracı yapmıştır. Daha sonra sabah okulda tanesini 3 Tl'den satmıştır.
    Tüm kitap ayraçlarını satan Ceren günün sonunda kaç Tl para kazanmıştır?


    A) 85
    B) 90
    C) 96

    Cevap: C

  • 2) Mahmut'un cebinde 338 Tl para vardır. Mahmut bu parayla aşağıda verilenleri almıştır;
    I. 2 adet tişört - tanesi 20 tl
    II. 3 adet pantolon - tanesi 52 tl
    III. 1 adet ayakkabı - çifti 72 tl
    Son durumda Mahmut'un cebinde kaç Tl kalmıştır?


    A) 50
    B) 60
    C) 70

    Cevap: C

  • 3) Bir yüzücü 4 saat boyunca toplamda 840 metre yüzmüştür. Her saatte yüzücünün aldığı yol miktarı eşittir.
    Buna göre yüzücü bir saatte kaç metre yüzmüştür?


    A) 190
    B) 210
    C) 260

    Cevap: B

  • 4) Muhammet bir kitabın 1.gün 57 sayfasını 2.gün ise 43 sayfasını okumuştur.
    Buna göre Muhemmet toplamda kaç sayfa kitap okumuştur?

    A) 90
    B) 100
    C) 150

    Cevap: B

  • 5) Bir kitap 630 sayfadan oluşmaktadır. Eslem bu kitabı 3 saatte okuyarak bitirmiştir. Eslem her saatte eşit sayıda sayfa okuduğu bilinmektedir. 
    Buna göre Eslem bir saatte kaç sayfa kitap okumuştur?


    A) 200
    B) 210
    C) 220

    Cevap: B

  • 6) Bir otobüsün yolcu indirip bindirmesi ile ilgili olarak şunlar verilmektedir:
    a. İlk durumda otobüste 42 yolcu vardır.
    b. Birinci durakta 16 yolcu inmiş 9 yolcu binmiştir.
    c. İkinci durakta 3 yolcu inmiş 14 yolcu binmiştir.
    buna göre:
    I. Son durumda otobüste 46 yolcu kalmıştır.
    II. İlk duraktan sonra otobüste 35 yolcu kalmıştır.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) Sadece I
    B) Sadece II
    C) I ve II

    Cevap: C

  • 7) Bir şehirler arası otobüs Ankara il Gümüşhane arasında yolculuk yapmaktadır. Ankara ile Gümüşhane arası 980 km'dir. Otobüs bu yolun 457 km'ini almıştır.
    Buna göre bu otobüs kaç km daha gitmelidir ki Ankara'ya varabilsin?


    A) 412
    B) 523
    C) 641

    Cevap: B

  • 8) Bir çiftçi tarlasından birinci yıl 503 ton, ikinci yıl ise 435 ton mahsul elde etmiştir.
    Buna göre bu çiftçi ikinci yılın sonunda toplamda kaç ton mahsul elde etmiştir?


    A) 875
    B) 900
    C) 938

    Cevap: C

  • 9) Murat'ın cebindeki bozuk paralarla ilgili olarak şunlar bilinmektedir;
    I. 13 tane 1 Tl,
    II. 8 tane 50 kuruş ve
    III. 10 tane 40 kuruş vardır.
    Buna göre toplamda Murat'ın kaç Tl'si vardır.


    A) 19
    B) 21
    C) 25

    Cevap: B

  • 10) Aras'ın bilyeleri ile ilgili şunlar bilinmektedir:
    a. 12 deste kırmızı bilyesi vardır.
    b. 13 düzine siyah bilyesi vardır.
    Aras'ın toplam bilye sayısı hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) 205
    B) 276
    C) 341

    Cevap: B

  • 11) Bir öğretmen hazırladığı 750 soruyu 5 öğrencisine eşit olacak şekilde dağıtmıştır.
    Buna göre bir öğrenciye kaç soru düşmüştür?


    A) 150
    B) 200
    C) 250

    Cevap: A

  • 12) 400 metrelik bir koşu pistinin 3 / 4 'ünü koşan bir koşucu kaç metre daha koşmalıdır ki koşuyu tamamlasın?

    A) 100
    B) 150
    C) 200

    Cevap: A

  • 13) 83 litrelik su bidonun tamamen doludur. Bu su bidonundaki su 1 / 2 'litrelik şişelere doldurulmuştur.
    Buna göre toplamda kaç adet su şişesi olmuştur?

    A) 166
    B) 251
    C) 302

    Cevap: A

  • 14) Bir markette 1 litrelik su şişelerinden 57 tane, 3 litrelik su şişelerinden 91 tane vardır.
    Buna göre bu markette toplamda kaç litre su vardır?


    A) 330
    B) 391
    C) 403

    Cevap: A

  • 15) 168 dakikalık bir filmin 1 / 4 'ünü izleyen Emre filmin kaç dakikasını izlemiş olur?

    A) 40
    B) 42
    C) 44

    Cevap: B

  • 16) Bir günde toplam 65 dakika televizyon izleyen Erdem bir hafta bu şekilde televizyon izlemiştir.
    Buna göre haftanın sonunda Erdem toplamda kaç dakika televizyon izlemiştir?


    A) 413
    B) 455
    C) 522

    Cevap: B

  • 17) Ahmet babasından 426 tl para almıştır. Daha sonra amcası da Ahmete 341 tl para daha vermiştir.
    Buna göre son durumda Ahmet'in kç Tl parası olmuştur?


    A) 767
    B) 842
    C) 913

    Cevap: A

  • 18) İki terimli bir toplama işleminde toplanan sayıların yüzler basamağındaki rakamlar 2 azaltılıp , onlar basa- mağındaki rakamlar 2 artırılırsa toplam nasıl değişir?
    A) 360 artar
    B) 360 azalır
    C) 340 azalır
    D) değişmez
    Cevap: B

  • 19) Bir havuzda ilk başta 934 litre su vardır. Daha sonra Mehmet bu havuzdaki suyun 452 litresini boşaltmıştır.
    Buna göre son durumda bu havuzda kaç litre su kalmıştır?


    A) 482
    B) 573
    C) 681

    Cevap: A

  • 20) 500 gram yemeğin 2 / 5 'ini yiyen Sude toplamda kaç gram yemek yemiştir?

    A) 100
    B) 150
    C) 200

    Cevap: C




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.