...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Matematik DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdaki sayılardan hangisinin onda birler basamağı 3'tür?

    A) 3,41
    B) 1,64
    C) 2,31
    D) 4,03

    Cevap: D

  • 2) Mehmet'in 16 tane elması vardır. Mehmet bu elmaların 3 / 4 'ünü arkadaşlarına dağıttıktan sonra geriye kaç tane elması kalır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: D

  • 3) Aşağıda verilen çevirmelerden hangisi yanlıştır?

    A) 2 L = 2000 Ml
    B) 3400 Ml = 3,4 L
    C) 5000 Ml = 50 L
    D) 600 Ml = 0, 6 L

    Cevap: C

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi 0 en yakındır?

    A) 1,3
    B) 0,54
    C) 2, 001
    D) 1, 32

    Cevap: B

  • 5) Hiranur'un elinde bir miktar para vardır. Hiranur bu parayla 8 tane kalem veya 16 tane silgi alabilmektedir.
    Kalemin tanesi 4 lira olduğuna göre silginin tanesi kaç liradır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    D) 5

    Cevap: A

  • 6) Bir bilet satıcısı elindeki biletlerin önce 3 / 8'ini daha sonra  4 / 8 'ini satmıştır.
    Buna göre son durumda satıcının elinde ne kadar bilet kalmıştır?

    A) 1 / 8
    B) 2 / 8
    C) 3 / 8
    D) 4 / 8

    Cevap: A

  • 7)
    işleminin sonucu kaçtır?


    A) 2
    B) 3
    C) 3,4
    D) 4

    Cevap: A

  • 8)
    işleminin sonucu kaçtır?

    A) 0,1
    B) 0,5
    C) 1
    D) 1,5

    Cevap: B

  • 9) Bakkaldan su alan Eren ile ilgili aşağıdakiler verilmektedir;
    * Eren 10 adet 100 Ml sulardan,
    * 5 adet 1 L sulardan almıştır.
    Buna göre Eren toplamda kaç L su almıştır?

    A) 3 L
    B) 5 L
    C) 6 L
    D) 11 L

    Cevap: C

  • 10) 160 dakikalık bir filmin 13 / 20 'sini izleyen Eslem kaç dakika daha filmi izlerse filmi bitirir?

    A) 40
    B) 51
    C) 56
    D) 63

    Cevap: C

  • 11)
    işleminin sonucu kaçtır?


    A) 1
    B) 1,3
    C) 2
    D) 2,6

    Cevap: C

  • 12) Bir günde 8 saat çalışan biri haftanın 6 günü çalıştığında toplamda kaç saat çalışmış olur?

    A) 35
    B) 48
    C) 56
    D) 64

    Cevap: B

  • 13)
    işleminin sonucu kaçtır?

    A) 1
    B) 1,5
    C) 2
    D) 2,5

    Cevap: A

  • 14) Aşağıdakilerden hangisi 5 rakamına en yakındır?

    A) 4,50
    B) 5,25
    C) 3,47
    D) 4,71

    Cevap: B

  • 15) Bir yük kamyonu 5 tonluk bir yük taşımaktadır. Bu kamyon yükünün bir bölümünü Gümüşhane'de yıktıktan sonra geriye 3600 kg'lık yükü kalıyor.
    Buna göre bu kamyon Gümüşhane'de kaç kg yük yıkmıştır?

    A) 1000
    B) 1400
    C) 2000
    D) 2600

    Cevap: B




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.