...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Matematik DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdaki saatlerden hangisi 03.30'u göstermektedir?






    Cevap: A

  • 2) Mahmut'un kalemleri ile ilgili şunlar bilinmektedir;
    * Mahmut'un 2 deste kırmızı kalemi vardır.
    * Mahmut'un 2 düzine mavi kalemi vardır.
    Buna göre;
    I. Mahmut'un kırmızı kalemlerinin sayısı mavi kalemlerinin sayısından azdır.
    II. Mahmut'un toplamda 44 tane kalemi vardır.
    III Mahmut'un mavi kalemleri kırmızı kalemlerinden 2 fazladır.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III

    Cevap: C

  • 3) 3 -  6 - 9 - 12 - ? - 18 - 21
    Yukarıda verilen örüntüde soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 14
    B) 15
    C) 17

    Cevap: B

  • 4)

    Aşağıda verilen saatlerden hangisinin karşılığı yukarıda verilmemiştir?

    A) 10.15
    B) 09.15
    C) 08.30

    Cevap: A

  • 5) Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi doğru değildir?

    A) 1 düzine = 1 deste + 2
    B) 2 deste = 2 düzine - 2
    C) 1 deste = 10 

    Cevap: B

  • 6) İki kardeş aralarında yaşlarını konuşmaktadır. Küçük kardeşin yaşının 2 katının 3 fazlası ablasının yaşına eşittir.
    Ablanın yaşı 17 olduğuna göre küçük kardeş kaç yaşındadır?

    A) 6
    B) 7
    C) 8

    Cevap: B

  • 7) Aşağıdaki saatlerden hangisi yanlış eşleştirilmiştir?





    Cevap: B

  • 8) Bir koşucunun aldığı yol ile ilgili olarak şunlar verilmektedir.
    * Toplam koşması gereken yol 63 km'dir.
    * Koşu alanı 3 parkurdan oluşmaktadır.
    * Ormanlık alan 34 km, kum alanı 16 km ve asfalt yol 13 km olarak ayarlanmıştır.
    Buna göre bu koşucu ormanlık alandaki yolu ve asfalt yolu koştuktan sonra kaç km koşmalıdır ki yarışı tamamlasın?

    A) 13
    B) 15
    C) 16

    Cevap: C

  • 9) Canan doğum gününde arkadaşlarından 2 düzine hediye almıştır.
    Hediyelerin 9 tanesini açan Canan kaç tane daha hediye açmalıdır ki hediyelerin tamamını açsın?

    A) 11
    B) 13
    C) 15

    Cevap: A

  • 10) Meryem arkadaşına bugün hangi gün olduğunu sormuş arkadaşı da dün salı günüydü cevabını vermiştir.
    Buna göre yarın hangi gün olur?

    A) Çarşamba
    B) Pazartesi
    C) Perşembe

    Cevap: C

  • 11) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Bir destede 10 tane elaman vardır.
    B) Bir düzinede 22 tane elaman vardır.
    C) Destedeki elamanlar aynıdır.

    Cevap: B

  • 12) Eren'in 2 deste kağıdı vardır. Kağıtlardan 7 tanesini kullandığına göre geriye kaç tane kağıdı kalmıştır?

    A) 15
    B) 16
    C) 17

    Cevap: C

  • 13) 6 - 12 - A - 24 - B - 36
    Yukarıda verilen örüntüye göre A + B işleminin sonucu hangisidir?

    A) 36
    B) 41
    C) 48

    Cevap: C

  • 14) Aşağıdaki saatlerden hangisi 10.45'i göstermektedir?





    Cevap: B

  • 15) 2 - 6 - 10 - ? - 18 - 22 - 26
    Yukarıda verilen örüntüde soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 14
    B) 15
    C) 17

    Cevap: A




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.