...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Fen Bilimleri 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Otomobillerin, motosikletlerin ve bir çok taşıtın elektrik kaynağını sağlayan parçaya .............. denir. .............. kullanım alanları çok geniştir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?
    A) pil
    B) akü
    C) batarya
    Cevap: B
  • 2) Günümüzde bir çok çok alet elektrik enerjisine ihtiyaç duymaktadır.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi elektrik enerjisine ihtiyaç duymadan çalışabilir?

    A) Telefon
    B) Kitap
    C) Ütü
    Cevap: B
  • 3) Derste elektrik tasarrufunu gören Mehmet evde hangisini yaparsa elektriği tasarruf etmiş olmaz?
    A) Buzdolabının kapağını işi bittikten sonra kapatırsa.
    B) Odadan çıktığı zaman ışıkları söndürürse.
    C) Televizyonu izlemese de açık bırakırsa.
    Cevap: C
  • 4) Evlerimizde kullandığımız elektrikli araçların bir bölümü batarya ile çalışırken bir bölümü de şehir elektriği ile çalışmaktadır.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi şehir elektriği ile çalışmaz?
    A) Televizyon
    B) Çalar saat
    C) Buzdolabı
    Cevap: B
  • 5) Aşağıdaki aletlerden hangisi elektrik ihtiyacını bataryalardan sağlar?
    A) Saç kurutma makinesi
    B) Bulaşık makinesi
    C) Tablet
    Cevap: C
  • 6) Elektrik güvenliği ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
    A) Islak ellerle priz, kablo gibi alanlara dokunmamalıyız.
    B) Prizlerin yerleri küçük çocukların ulaşamayacakları yerde olmalıdır.
    C) Elektrikleri kesildiğinde prizlerin içini açıp kontrol etmeliyiz.
    Cevap: C
  • 7) Şehir elektriği ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
    A) Kullanım alanları çok azdır.
    B) Büyük bir kısmı barajlardan üretilir.
    C) Evlerimize kablo ve direkler aracılığı ile iletilir.
    Cevap: A
  • 8) Aşağıdakilerden hangisinin elektrik kaynağı diğerlerinden farklıdır?
    A) Tost makinesi
    B) Uzaktan kumandalı oyuncak araba
    C) Elektrikli süpürge
    Cevap: C
  • 9)
    I. Elektrik enerji kaynağıdır.
    II. Birden fazla pilin birleşmesi ile oluşur.
    III. Kullanım alanları geniştir.
    Bataryalarla ilgili yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    Cevap: C
  • 10)
    I. Elektriği kaynağından kesmek.
    II. Yalıtkan bir malzeme ile kişi ile elektrik arasındaki ilişkiyi kesmek.
    III. Kişinin vücudundan tutarak geri çekmek.
    Elektrik çarpılan birine yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri ile müdehale etmek doğru olur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    Cevap: A
  • 11)
    I. Doğada çok geç kaybolurlar.
    II. Taşınabilir enerji kaynaklarıdır.
    III. Boyutları küçük ve kullanışlıdır.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri pillerin yararları arasında gösterilebilir?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    Cevap: B
  • 12)
    I. Otobüs
    II. Bisiklet
    III. Bilgisayar
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri akü ile çalışmaz?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    Cevap: B
  • 13)
    I. Pil
    II. Ampül
    III. Batarya
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri elektrik kaynağıdır?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    Cevap: C
  • 14) İçerisindeki elektrik enerjisini tüketmiş piller için hangisini yapmak doğru olur?
    A) Çöpe atmalıyız.
    B) Ormana atmalıyız.
    C) Atık pil kutusuna atmalıyız.
    Cevap: C
  • 15) Arızalanan elektrik aletleri ile ilgili hangisini yapmak doğrudur?
    A) Vakit kaybetmeden çöpe atmak
    B) Tamirciye götürmek
    C) Kendimiz tamir etmek.
    Cevap: B
  • 16)

    Verilen uyarı levhası hangisi içindir?
    A) Elektirk var
    B) Kimyasal madde var
    C) Geri dönüşüm
    Cevap: A
  • 17)

    Verilen uyarı levhası hangisi içindir?
    A) Elektirk var
    B) Kimyasal madde var
    C) Geri dönüşüm
    Cevap: C
  • 18)

    Verilen uyarı levhası hangisi içindir?
    A) Elektirk var
    B) Kimyasal madde var
    C) Geri dönüşüm
    Cevap: B
  • 19) Elektriğin dikkatsiz kullanımı sonucu;
    I. Kazalara ve yaralanmalara sebep olabilir.
    II. Ölümlere yol açabilir.
    III. Elektrik israfında yol açabilir.
    verilenlerden hangisi veya hangileri görülür?
    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve II
    Cevap: A
  • 20) En çok çevre kirliliğine sebep olan canlı ......... 'dır.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?
    A) insan
    B) bitki
    C) hayvan
    Cevap: A
  • 21) Aşağıdakilerden hangisi çevre kirliliğini önlemek için alınabilecek önlemlerden biri değildir?
    A) Çöpleri uygun atık kutularına atmak.
    B) Doğal kaynakları bilinçli kullanmak.
    C) Yapay kaynakları bolca kullanmak.
    Cevap: C
  • 22) Ormanlar için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
    A) Çevre kirliliğine sebep olan bir ortamdır.
    B) Birçok canlıya ev sahipliği yapar.
    C) Doğal çevre ortamıdır.
    Cevap: A
  • 23) Aşağıdakilerden hangisi elektrik tasarrufu sağlamaz?
    A) Akşam yatmadan önce televizyonun fişini prizden çıkarmak.
    B) Salonun lambasını sabah ve akşam açık bırakmak.
    C) Şarjı dolan cihazları prizden çıkarmak.
    Cevap: B
  • 24) Aşağıdaki aletlerden hangisi pil ile çalışır?
    A) Bilgisayar
    B) Kol saati
    C) Mutfak robotu
    Cevap: B
  • 25) Aşağıdakilerden hangisi çevre kirliliğine yol açmaz?
    A) Otobüs
    B) Fabrika 
    C) Tarla
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder
3. Sınıf Fen Bilimleri Dersi 2. Dönem 2. Sınav test Orta 2019-04-18
3.sınıf fen bilimleri 2.dönem 2.değerlendirme, elektrik enerjisi ve elektrik enerji kaynakları, pil, şehir elektriği, batarya, çevre kirliliği [2]