...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Türkçe DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)
    I. Sabah akşam dişlerimizi fırçalamalıyız.
    II. Bugün ödev var mı?
    III. Yazın güzel mi?
    Yukarıda verilenlerden hangisinin veya hangilerinin sonuna noktalama işareti doğru olarak konulmuştur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III

    Cevap: C

  • 2) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hızlı kelimesinin zıt anlamlısı kullanılmıştır?

    A) Araç bir anda yavaşladı.
    B) Uçaklar çok hızlı hareket ediyor.
    C) Akşam uykuya çabucak daldı.

    Cevap: A

  • 3) Özel isimlerin baş harfi her zaman büyük yazılır. 
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi yanlış yazılmıştır?

    A) Öğretmenine karşı mahcup hissetti.
    B) Teyzesinin adı Meryem'di.
    C) Arkadaşının mustafa diye bağıdığını duyunca birden irkildi.

    Cevap: C

  • 4)
    I. kalp
    II. son
    III. makas
    Yukarıda verilenlerden hangisinin veya hangilerinin hece sayıları birbirine eşittir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III

    Cevap: A

  • 5)
    I. Anahtarlık
    II. Pencere
    III. Kış
    Yukarıda verilen kelimelerin hece sıralanışı hangisinde en çok heceden en az heceye doğru şekildi sıralanmıştır?

    A) I, II, III
    B) I, III, II
    C) II, I, III

    Cevap: A

  • 6) Aşağıdaki kelimelerden hangisi diğerlerine göre sözlükte daha sonra gelir?

    A) Açık
    B) Azlık
    C) Arı

    Cevap: B

  • 7) Aşağıdaki verilen olaylardan hangisi diğerlerinden sonra olmuştur?

    A) Dişlerimi fırçaladım
    B) Uykuyu daldım
    C) Yemeğimi yedim.

    Cevap: B

  • 8) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde çoğul isim kullanılmamıştır?

    A) Tüm boyalarını çantasına yerleştirdi.
    B) Sınıfta arkadaşları ile oyun oynadı.
    C) Ödevini tam zamanında bitirdi.

    Cevap: C

  • 9) Aşağıda verilen cümlelerin hangisinin sonuna gelen soru işareti yanlış kullanılmıştır?

    A) Akşama gelecek misin?
    B) Kalemlerimi hep kırdı?
    C) Yarın yağmurlu mu?

    Cevap: B

  • 10) Murat sabah uyandığında çok yorgun hissediyordu.
    Yukarıdaki cümlede aşağıdakilerden hangisinin cevabını bulamayız?

    A) Kim?
    B) Ne zaman?
    C) Nerede?

    Cevap: C

  • 11) Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde ne zaman sorusuna cevap bulamayız?

    A) Akşam teyzemler gelecek.
    B) Okula gittin mi?
    C) Öğlen molasında kitaplarını saydı.

    Cevap: B

  • 12) Ahmet arkadaşları ile ormanda gezinirken görüğü kuşlar karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Ağaçlar bu kuşlara yuva oluyor demek ki diye düşündü.
    Yukarıda verilen cümlelerde toplamda kaç tane çoğul ad kullanılmıştır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3

    Cevap: C

  • 13) Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde nerede sorusuna cevap bulamayız?

    A) Bilgisayarda çok güzel oyunlar buldum.
    B) Evde yaptığı ödevi getirdi.
    C) Kalemleri rengarenkti.

    Cevap: C

  • 14) Aşağıdakilerden hangisinin sonuna soru işareti gelmelidir?

    A) Aç mısın ( )
    B) Koşuyorsun ( )
    C) Esnememelisin ( )

    Cevap: A

  • 15) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hekim kelimesinin eş anlamlısı kullanılmıştır?

    A) Polisler güvenliğimizi sağlar.
    B) Öğretmen bugün ödev vermedi.
    C) Doktor bugün hastaneye gelmedi.

    Cevap: C




  • Türkçe Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.