...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Zekâ Oyunları DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Bir uçak firması Ankara ile İstanbul arasında yolcu taşımaktadır. Bu uçak seferleri ile ilgili olarak:
    Her 50 dakikada bir uçak kalkmaktadır.
    Hostes yolculardan birine içinde bulundukları uçağın 25 dakika önce kalktığını ve bir sonraki uçağın saat 07.00'de kalkacağını söylemiştir.
    Buna göre hostes bu bilgileri hangi saatte yolcuya söylemiştir?

    A) 06:00
    B) 06:25
    C) 06:35
    D) 06:45

    Cevap: C

  • 2) Dört arkadaş farklı yerlerden ev almıştır. Arkadaşların aldıkları evler arasındaki mesafeler aşağıdaki gibidir:
    Ali'nin evi Murat'ın evinden 60 km uzaktadır.
    Mehmet'in evi Erdem'in evinden 40 km uzaktadır.
    Ali'nin evi Mehmet'in evine alan uzaklığı Mehmet'in evinin Murat'ın evine olan uzaklığından 10 km daha yakındır.
    Buna göre Mehmet'in evi ile Murat'ın evi arasındaki uzaklık kaç kevine 10 km daha yakındır. m'dir?

    A) 75
    B) 80
    C) 85
    D) 90

    Cevap: A

  • 3)

    Verilen şekilde toplamda kaç kareden oluşmaktadır?

    A) 7
    B) 11
    C) 18
    D) 23

    Cevap: B

  • 4) Sınıfa giren öğretmen dolabın kapağının kırıldığını görmüştür. Öğretmen sınıfa girdiğinde sınıfta sadece üç kişi vardır ve bu üç kişi kırık dolapla alakalı olarak;
    Canan: Dolabı Merve kırdı.
    Merve: Canan yalan söylüyor.
    Güllünaz: Dolabı ben kırmadım.
    söylemektedir ve ancak sadece bir tanesi doğruyu söylemektedir.
    Buna göre dolabın kapağını kim kırmıştır?

    A) Canan
    B) Merve
    C) Güllünaz
    D) Hiçbiri

    Cevap: C

  • 5) Eren kendisine hangi günde olduğu sorulduğunda şu cevabı vermiştir;
    Eren: Eğer dün yarın olsaydı, bugün cuma olurdu.
    Buna göre Eren bu sözü hangi gün söylemiştir?

    A) Cumartesi
    B) Salı
    C) Pazartesi
    D) Çarşamba

    Cevap: D

  • 6)

    Verilen şekilde toplamda kaç blok kullanılmıştır?

    A) 45
    B) 57
    C) 60
    D) 66

    Cevap: D

  • 7)

    Verilen şekil matematiğinde örüntüye göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 20
    B) 25
    C) 32
    D) 28

    Cevap: B

  • 8) Bir kase içerisine her dakikada bir içinde bulunan leblebi miktarı iki katına çıkarılmaktadır.
    Bu kase 120 dakikada tamamen dolduğuna göre kasenin yarısı kaç kaç dakikada dolar?

    A) 119
    B) 100
    C) 80
    D) 60

    Cevap: A

  • 9)

    Verilen şekilde toplamda kaç kareden oluşmaktadır?

    A) 35
    B) 41
    C) 51
    D) 62

    Cevap: A

  • 10) İki arkadaşla olan Eren ve Mustafa ile ilgili olarak;
    1. arkadaş haftanın Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri, 
    2. arkadaş haftanın perşembe, cuma ve cumartesi günleri yalan söylemektedir.
    Belirtilen günler haricinde bu kişiler yalan söylememektedir.
    Bu iki arkadaş aralarından şöyle konuşmaktadırlar:
    Eren: Ben cumartesi günleri yalan söylerim.
    Mustafa: Ben yarın yalan söyleyebilirim.
    Eren: Ben pazar günleri yalan söyleyebilirim.
    Buna göre bu iki arkadaş bu konuşmayı haftanın hangi  günü yapmıştır?

    A) Cumartesi
    B) Salı
    C) Pazartesi
    D) Çarşamba

    Cevap: D




  • Zekâ Oyunları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.