...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Bilim Uygulamaları DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)
    I. Yumurtlama ile çoğalır ve yumurtalarını suya bırakır.
    II. Su ortamında yaşayabilir.
    III. Dış döllenme görülür.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri balıklar için doğrudur?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) Yalnız III

    Cevap: A

  • 2) Aşağıdaki durumlardan hangisinde bakterilerin varlığından söz edilemez?

    A) Ekmeğin küflenmesi
    B) Suyun içilmez hale gelmesi
    C) Yemeğin bozulması
    D) Kurbağanın başkalaşım geçirmesi

    Cevap: D

  • 3) Aşağıdaki canlıların hangisinde bölünerek üreme görülür?

    A) Amip
    B) Kestane
    C) Kaplumbağa
    D) Planarya

    Cevap: A

  • 4)
    I. Boşlukta yayılır.
    II. Yankı vardır.
    III. Doğal ve yapay kaynaklara sahiptir.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri ses için doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: B

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi çimlenme için gerekli değildir?

    A) Su
    B) Işık
    C) Oksijen
    D) Sıcaklık

    Cevap: B

  • 6)
    I. Işık doğrusal hareket eder.
    II. Işık boşlukta ilerlemez.
    III. Işığın yansıma özelliği vardır.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 7) Bitkilerin vejatatif olarak üremesini sağlayan yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Çilek
    B) Spor
    C) Döllenme
    D) Kuluçka

    Cevap: A

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi yenilenebilir çevre dostu enerji kaynaklarından biri değildir?

    A) Doğal gaz
    B) Biyokütle
    C) Güneş
    D) Akarsu

    Cevap: A

  • 9) Kimyasal değişim ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Maddenin kimliği değişmez.
    B) Maddenin hali değişebilir.
    C) Madde fiziksel ve kimyasal olarak değişime uğrar.
    D) Madde yeni bir maddeye dönüşür.

    Cevap: A

  • 10) Aşağıdaki canlıların hangisinde iç döllenme görülür?

    A) Balık
    B) Yılan
    C) Kedi
    D) İstavrit

    Cevap: C

  • 11)
    I. Deri değiştirme özelliğine sahiptir.
    II. Kuluçkaya yatma görülür.
    III. Kabuklu yumurta üretir.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri yılanlar için doğrudur?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) Yalnız III

    Cevap: C

  • 12) Aşağıdaki canlılardan hangisi embriyo dönemini anne karnında geçirir?

    A) Yılan
    B) Tavuk
    C) Kuş
    D) Kuzu

    Cevap: D

  • 13) Aşağıdaki canlılardan hangisi başkalaşım geçirir?

    A) Köpek
    B) Kelebek
    C) Arı
    D) Sinek

    Cevap: B

  • 14) Ses en iyi .......... maddelerde yayılır.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Gaz
    B) Katı
    C) Sıvı
    D) Saydam

    Cevap: B

  • 15) NH3 bileşiğini oluşturan elementler hangisinde doğru verilmiştir?
    A) Azot ve Hidrojen
    B) Azot ve Helyum
    C) Neon ve Hidrojen
    D) Neon ve Helyum
    Cevap: A




  • Bilim Uygulamaları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.