...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarında sürücü hatalarından biri değildirdir?

    A) Uykusuzluk
    B) Yorgunluk
    C) Alkol kullanımı
    D) Trafik levhası eksikliği

    Cevap: D

  • 2) 6 yaşında olan Ceren araçta hangi koltuğa oturabilir?

    A) Ön koltuğa
    B) Arka koltuğa
    C) Şoför koltuğuna
    D) Şoför yanına

    Cevap: B

  • 3) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Ulaşımda her zaman en kısa yolu seçmeliyiz.
    B) Karşıdan karşıya geçerken güvenli geçişleri kullanmalıyız.
    C) Trafik kurallarına uyulması can ve mal kaybını önler.
    D) Bize en yakın güvenli geçiş yerlerini kullanmalıyız.

    Cevap: A

  • 4) Trafikte herhangi bir aracı kullanmakta olan insana ne denir?

    A) Yaya
    B) Şoför
    C) Yolcu
    D) Trafik görevlisi

    Cevap: B

  • 5) Aracı kullanmayan ancak araç içerisinde seyahat eden insanlara trafikte ne denir?

    A) Yaya
    B) Şoför
    C) Yolcu
    D) Trafik görevlisi

    Cevap: C

  • 6) Aşağıda verilen eşleştirmelerden hangisi doğru değildir?

    A) Kaptan - Gemi
    B) Vatman - Otobüs
    C) Makinist - Tren
    D) Pilot - Uçak

    Cevap: B

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi trafiğin en önemli unsurudur?

    A) İnsan
    B) Araç
    C) Hayvan
    D) Okul

    Cevap: A

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi trafiğin unsurlarından biri değildir?

    A) İnsan
    B) Araç
    C) Hayvan
    D) Okul

    Cevap: D

  • 9) Araca ilk binildiğinde hangisi yapılmalıdır?

    A) Aynalar kontrol edilmelidir.
    B) Radyo açılmalıdır.
    C) Emniyet kemeri takılmalıdır.
    D) Araç çalıştırılmalıdır.

    Cevap: C

  • 10) Trafik kazalarına birden çok faktör sebep olabilmektedir. Ancak en çok ........................ kaynaklıdır.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) İnsan
    B) Kara yolu
    C) Hayvan
    D) Taşıt

    Cevap: A




  • Trafik Güvenliği Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.