...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Gitmesi zorunlu olmayan ve giden bir kişini diğerlerini de temsil edebildiği namaz hangisidir?

    A) Cenaze namazı
    B) Cuma namazı
    C) Yatsı namazı
    D) Öğlen namazı

    Cevap: A

  • 2) Aşağıdaki peygamberlerden hangisine kutsal kitap indirilmiştir?

    A) Hz. Adem
    B) Hz. Eyüp
    C) Hz. İsa
    D) Hz. İbrahim

    Cevap: C

  • 3) Bayram namazı için;
    I. Farz ibadettir.
    II. Yılda Kurban ve Ramazan bayramı olmak üzere iki kez kılınır.
    III. Cemaatle kılınır.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: B

  • 4) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Allah tüm peygamberlere kitap göndermiştir.
    B) Allah'ın son gönderdiği peygamber Hz. Muhammed (s.a.v) 'dir.
    C) İlk peygamber Hz. Adem'dir.
    D) Allah bazı peygamberlere suhuf indirmiştir.

    Cevap: A

  • 5) Aşağıda verilen namaz vakitlerinden hangisi diğerlerine göre farklıdır?

    A) Cenaze namazı
    B) Cuma namazı
    C) Yatsı namazı
    D) Öğlen namazı

    Cevap: A

  • 6) Peygamber efendmizin (s.a.v) Mescid-i Nebi yanına Suffe adında bir yapı  inşa etmiştir.
    Buna göre Suffe ile ilgili aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?

    A) Bu alan da ilim öğretilmiştir.
    B) Dinin ilme veren önemine örnektir.
    C) Bu alanda muallimler ilim öğretmekle görevlendirilmiştir.
    D) Bu alanda daha çok ticaret konuşularak, gelir kaynakları artırılmıştır.

    Cevap: D

  • 7) Kuran-ı Kerim ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Hz. Muhammed (s.a.v)'e indirilmiştir.
    B) Son ve geçerli olan ilahi kitaptır.
    C) Bir gecede bütün olarak indirilmiştir.
    D) İçerisinde kıssalar bulundurmaktadır.

    Cevap: C

  • 8) Beş vakit namazlarda bir vakit haricinde geri kalan tüm vakitlerde sünnet farzdan önce kılınmaktadır.
    Buna göre;
    I. Sabah namazı
    II. Öğlen namzı
    III. Yatsı namazı
    verilenlerden hangisi veya hangilerinde sünnet farzdan önce kılınmaktadır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: C

  • 9) Peygamberlerin zeki, akıllı ve uyanık olması anlamına gelen sıfatı hangisidir?

    A) Fetanet
    B) Tebliğ
    C) İsmet
    D) Sıdk

    Cevap: A

  • 10) Gönderilmiş tüm peygamberlerin ortak özellikleri bulunmaktadır. 
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi bu ortak özelliklerden biridir?

    A) Çobanlık yapmış olması
    B) Arabistan'dan çıkmış olması
    C) Akıllı ve zeki olması
    D) Ticaret yapmış olması

    Cevap: C

  • 11) Peygamberlerin Allah'tan aldıkları buyrukları eksiksiz olarak insanlara iletmesine ..................... denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Fetanet
    B) Tebliğ
    C) İsmet
    D) Sıdk

    Cevap: B

  • 12) Cemaatle namaz kılan bir kişi için;
    I. Namazın sevabını daha çok alır.
    II. Diğerleri ile sosyalleşir.
    III. Ne kadar çok ibadet ettiğini başkalarına gösterir.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: A

  • 13) Namazın şartlarından;
    I. Hadesten taharet
    II. Necasetten taharet
    III. Niyet
    verilenlerden hangisi veya hangileri namazın hazırlık şartları arasındadır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 14)
    I. İsmet: Günahlardan korunmuş olmak

    II. Emanet: Güvenilir olmak
    III. Sıdk: Doğru olmak
    Peygamberlerin sıfatları ile ilgili yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğru eşleştirilmiştir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi dört kutsal kitaptan biri değildir?

    A) İncil
    B) Tevrat
    C) Kuran-ı Kerim
    D) Suhuf

    Cevap: D




  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.