...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Temel Dinî Bilgiler DERSİ 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Kiramen Katibin melekleri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Ölüme kadar kişinin tüm yaptıklarını kayıt altına alırlar.
    B) Bulüğ çağına girince insanın sağ ve sol omzunda bulunurlar.
    C) Sağdaki sevapları, soldaki ise günahları kayıt altına alır.
    D) Yapılan tüm davranışları kayıt altına alırlar.

    Cevap: B

  • 2) Ahirete inanmış biri için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Gayba inanmıştır.
    B) İmanın şartlarından birini yerine getirmiştir.
    C) Adaletin sağlanacağı yer olduğuna inanmıştır.
    D) Bu dünyadaki amacını yitirmiştir.

    Cevap: D

  • 3) Aşağıda verilen meleklerden hangisi doğa olaylarını ayarlar?

    A) İsrafil
    B) Azrail
    C) Mikail
    D) Cebrail

    Cevap: C

  • 4) Kıyamet ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) Ne zaman gerçekleşeceği yalnızca Allah ve peygamberler tarafından bilinmektedir.
    B) Dünya yaşamının sonudur.
    C) Dünyada hiçbir canlı kalmayacaktır.
    D) Hesap günü olarak da bilinir.

    Cevap: A

  • 5) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) İnsanlar bir amaç için yaratılmıştır.
    B) Her insanın amacı birbirinden farklıdır.
    C) Allah insanları başı boş bırakmamıştır.
    D) Yaratılış amacımız Allah'a ibadet etmektir.

    Cevap: B

  • 6) Ölen kişilerin ahiret hayatına başlamadan önce kabir hayatında sorgulamaya başlanmaktadır. Bu sorgulamayı .................... melekleri yapmaktadır.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Kiramen Katibin
    B) Münker ve Nekir
    C) Mikail ve İsrafil
    D) Azrail ve Cebrail

    Cevap: B

  • 7) Kurban ibadeti ilk kez ........................ peygamber ile başlamıştır.
    Yukarıda verile boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Hz. İsa
    B) Hz. Muhammed
    C) Hz. Musa
    D) Hz. İbrahim

    Cevap: D

  • 8) Mümin eğer kurbanı .............. olarak kestiyse onun etinden yiyemez.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) akika
    B) şükür
    C) adak
    D) sadaka

    Cevap: C

  • 9) Kurban ibadeti ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Kurban kesecek kişi müslüman olmalıdır.
    B) Kurban ibadeti beş temel farzdan biridir.
    C) Kurban kesecek kişinin aklı selim olmalıdır.
    D) Kurban kesecek kişinin mal varlığı yeterli olmalıdır.

    Cevap: B

  • 10) Aşağıdakilerden hangisi kabir azabına sebep olmaz?

    A) Sürekli kötü söz söylemek.
    B) Hırsızlık yapmak
    C) İftirada bulunmak
    D) İmrenmek

    Cevap: D

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi kıyamet alametlerinden biri olarak sayılmaz?

    A) Hz. Mesih'in gelmesi
    B) Doğal afetlerin çoğalması
    C) Yardımlaşmanın artması
    D) Fitnelerin çıkması

    Cevap: C

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi kurban kesmenin nedenlerinden biri değildir?

    A) Allah'ın rızasını kazanmak.
    B) Allah'a olan bağlılığımızı artırmak.
    C) Allah'ın vermiş olduğu görevi yerine getirmek.
    D) Kurbanın kanını Allah'a adamak.

    Cevap: D

  • 13) Kurban ibadeti ............... bir ibadettir.
    Yukarıda verile boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) farz
    B) mekruh
    C) sünnet
    D) vacip

    Cevap: D

  • 14) Peygamber sünneti olan ve çocuk sahibi olan kişilerin Allah'a olan şükranlarını dile getirmek için kestikleri kurbana ................. denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) akika
    B) şükür
    B) adak
    C) sadaka

    Cevap: A

  • 15) “Kim en küçük bir hayır yapmış ise onun karşılığını görür, Kim de en küçük bir kötülükişlemiş ise onun karşılığını görür.” 
    Yukarıda verilen ayet daha çok hangisi ile ilgilidir?

    A) Allah'ın merhametli olması
    B) Allah'ın adaletli olması
    C) Allah'ın her şeyi işitmesi
    D) Allah'ın bir ve tek olması.

    Cevap: B




  • Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.