...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Bilgisayar Bilimi 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Python programlama dilinde verilen kod çalıştırıldığında hangi değişken tipini bizlere verir?

    A) int
    B) str
    C) char
    D) array
    E) float
    Cevap: A
  • 2) Python programlama dilinde verilen kod çalıştırıldığında aşağıdakilerden hangisini yapar?

    A) 22 toplamını verir.
    B) 202 toplamın verir.
    C) Bir int değişkeni ile bir str değişkeninin toplanamayacağı hatasını verir.
    D) Hiçbir sonuç döndermez.
    E) 220 sonucunu dönderir.
    Cevap: C
  • 3) Python programlama dilinde verilen kod çalıştırıldığında aşağıdakilerden hangisini yapar?


    A) 563 çıktısını verir
    B) 59 çıktısını verir.
    C) Hata verir.
    D) 0 değerini dönderir.
    E) -1 değerini dönderir.
    Cevap: A
  • 4) Python programlama dilinde verilen kod çalıştırıldığında sırasıyla hangi çıktıyı verir?

    A) str - float - int
    B) int - float - str
    C) float - str - int
    D) int - str - float
    E) str - int - float
    Cevap: C
  • 5) Python programlama dilinde verilen kod çalıştırıldığında hangi çıktıyı verir?

    A) 5
    B) "5"
    C) "5.6"
    D) 5.6
    E) 5.0
    Cevap: D
  • 6) Verilen kod blogu çalıştırıldığında ve klavyeden 5 sayısı girildiğinde hangi sonucu verir?

    A) Negatif
    B) Pozitif
    C) Pozitif + Negatif
    D) İşlem hatası verir
    D) Mantık hatası verir.
    Cevap: B
  • 7) Klavyeden girilen iki sayının aritmetik ortalamasını alan ve eğer aritmetik ortalama 50 büyük ise GEÇTİ değilse KALDI yazdıran programı aşağıya yazınız.


    Cevap: 1: input("Birinci sayıyı girin: ")
    2: input("İkinci sayıyı girin: ")
    3: ( sayi1 + sayi2) / 2
    4: ortalama < 50
  • 8) Klavyeden girilen şifrenin en az 8 karakterden oluştuğunu kontrol eden ve eğer 8 karakterden az ise uyarı veren kod bloğunu tamamlayınız.


    Cevap: 1: 0
    2: i in sifre
    3: uzunluk++
    4: if uzunluk >= 8:
    5: else:
  • 9)

    Verilen kod blogu çalıştırıldığında hangi sonucu verir?
    A) 256
    B) 4
    C) 16.0
    D) 256.00
    E) 0.4
    Cevap: B
  • 10)

    Verilen kod blogu çalıştırıldığında hangi sonucu verir?
    A) 0
    B) 3
    C) 1
    D) -1
    E) -9
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder